Rusia, poziție controversată: ”Transnistria este teritoriu rusesc”

transnistria
transnistria

Potrivit senatorului rus Aleksei Pușkov, Transnistria niciodată nu a fost separată de Rusia, el considerând teritoriul unul rusesc.

Afirmațiile au fost făcute în cadrul inaugurarea „reprezentanței transnistrene" în Federația Rusă ( formulă folosită de către așa numitele autorități de la Tiraspol, Moscova prezentând-o ca pe o fundație de relații socio-culturale )

„Aveți susținerea noastră, aveți atitudinea noastră amicală, este o atitudine la nivelul întregii națiuni rusești. Nu am auzit niciodată, poate cu excepția unui cerc de persoane foarte îngust, pe care îi cunoașteți cu toții, că Rusia este separată de Transnistria. Vreau să vă urez succese. În esență, suntem același popor pe două teritorii - pe teritoriul nostru rusesc imens și pe teritoriul vostru mai mic, dar care tot rusesc este. Vreau ca să menținem aceste relații, deoarece asta este corect și firesc pentru poporul nostru comun", a spus Aleksei Pușkov, potrivit portalului deschide.md.

Aceste afirmații au fost făcute la Moscova la deschiderea fundației de colaborare socio-culturală cu numele Transnistria, la care a participat liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și pretinsul ministru de externe Vitali Ignatiev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy