Rusia planifică desfăşurarea unor exerciții de amploare în Regiunea Mării Baltice, în preziua aderării Finlandei la NATO

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat că, pe 03.04.2023, forțele și mijloacele flotei au început desfășurarea unei verificări de control, care va include executarea de trageri practice ale navelor de luptă și subunităților terestre, precum și întrebuințarea mijloacelor de distrugere de la bordul avioanelor militare.

După cum au precizat reprezentanții militari ruși, verificarea se desfășoară la încheierea perioadei de instrucție de iarnă și va dura câteva săptămâni.

“În timpul verificării de control, în poligoane maritime, echipajele navelor vor îndeplini diverse elemente ale misiunilor de curs și vor desfășura exerciții pregătitoare și de testare, pe parcursul cărora vor fi executate trageri asupra unor ținte maritime, aeriene și de coastă”, se arată într-un comunicat de presă a FRMB, preluat de agenția Interfax.

,,În cadrul activităților desfășurate în unitățile militare de aviație ale FRMB, personalul navigant își va demonstra capacitățile individuale de a îndeplini misiuni potrivit destinației, cu întrebuințarea practică a mijloacelor de distrugere aeriană”, au menționat reprezentanții FRMB.

,,Militarii din cadrul marilor unități și unități militare aparținând corpului de armată al FRMB vor executa trageri de control cu armamentul din dotarea mașinilor de luptă ale infanteriei BMP-2 și BMP-3, a tancurilor T-72B3, a transportoarelor blindate BTR-82A, precum și cu instalațiile de artilerie Gvozdika, Akatsia și Msta-S, cu lansatoarele multiple de proiectile reactive Grad, aruncătoarelor de mine Podnos și cu alte categorii de armamente”, se mai arată în comunicatul Serviciului de presă al FRMB.

Potrivit reprezentanților militari ruși, forțele de apărare antiaeriană ale FRMB vor îndeplini normative privind pregătirea de foc și specială și vor desfășura diverse antrenamente și exerciții cu întrebuințarea complexelor de rachete antiaeriene cu diferite modificări.

FRMB este o structură operativ-strategică a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Potrivit informațiilor oficiale, punctele de bazare principale ale acesteia sunt situate la Baltiysk (Regiunea Kaliningrad) și Kronștadt (Regiunea Leningrad).

Comentariul autorului: Activitățile de pregătire pentru luptă de amploare planificate de Federația Rusă în Regiunea Mării Baltice încep cu numai o zi înainte de intrarea oficială a Finlandei în NATO, care este programată pe 04 aprilie.

Probabil că, exercițiile care vor fi executate în regiune vor avea un puternic caracter demonstrativ, pentru a descuraja eventuale activități ostile din partea statelor membre ale Alianței Nord-Atlantice.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel