Rusia pierde un alt important avion de luptă: Un Su-34 s-a prăbușit în munții din Osetia de Nord

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Su-34, sursă foto: Infinite Flight Community
Su-34, sursă foto: Infinite Flight Community

Un avion de vânătoare-bombardament Su-34 al Forțelor Aerospațiale Ruse s-a prăbușit în munții din Osetia de Nord, provocând moartea echipajului. Presa de propagandă rusă a raportat acest incident în dimineața zilei de marți, 11 iunie.

Ministerul rus al Apărării a confirmat faptul că un avion de vânătoare-bombardament s-a prăbușit într-o zonă muntoasă.

Su-34 s-ar fi prăbușit în timpul unui zbor de antrenament de rutină. Cu toate acestea, un propagandist al aviației ruse a declarat că s-a întâmplat când avionul zbura spre un alt aerodrom.

Presa rusă a relatat că prăbușirea avionului a avut loc în apropierea satului Gorni Dzuarikau, unde localnicii au auzit o explozie în timpul nopții. Potrivit martorilor oculari, avionul de vânătoare-bombardament s-a izbit de o stâncă în jurul miezului nopții.

De asemenea, potrivit datelor preliminare, o defecțiune tehnică a cauzat prăbușirea avionului rusesc Su-34.

Avionul avea la bord un echipaj format din doi piloți, iar aceștia ar fi murit.

Potrivit presei rusești, avionul de vânătoare-bombardament s-a prăbușit într-o zonă pustie, fără a prezenta pagube la sol. Reprezentanți ai Forțelor Aerospațiale Ruse au zburat la locul prăbușirii.

Este demn de remarcat faptul că, de la începutul războiului pe scară largă, rușii au folosit în mod constant avioane de tip Su-34 pentru a lovi teritoriul Ucrainei, lansând bombe echipate cu kituri UMPK, dar și rachete de croazieră asupra unor ținte civile.

În aprilie, Forțele Aerospațiale Ruse au primit primul lot de avioane de luptă-bombardiere Su-34 din 2024. Înainte de livrare, avioanele de vânătoare-bombardament au fost supuse unui ciclu complet de teste în fabrică pentru a confirma performanțele de zbor și fiabilitatea sistemului.

Noile avioane au fost livrate în cadrul unei comenzi de stat pentru apărare, care a fost îndeplinită de United Aircraft Corporation din 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel