Rusia nu taie comunicarea cu Statele Unite. ”Aceasta ar fi o decizie greşită”

Imagini de la videoconferința dintre președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin. Sursă foto: Kremlin
Imagini de la videoconferința dintre președintele american Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin. Sursă foto: Kremlin

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a anunţat că Moscova consideră că este o decizie greşită decizia de a rupe relaţiile diplomatice dintre Rusia şi Statele Unite, relatează Agenţia de presă TASS.

În opinia sa, de asemenea, nici partea americană nu manifestă dorinţa de a întrerupe relaţiile diplomatice cu Rusia. 'Plecăm de la premisa că nu este necesar să întrerupem contactele şi nu este nevoie să întrerupem relaţiile diplomatice, scrie Rador.

Consider că aceasta ar fi o decizie greşită. În opinia mea, partea americană nu manifestă dorinţa de a întrerupe relaţiile dintre ţările noastre', a spus Antonov.

De asemenea, diplomatul speră ca în viitorul apropiat Senatul din Congresul SUA va aproba candidatura noului ambasador al SUA la Moscova şi 'Ambasada americană va funcţiona la capacitate maximă'.

Pe 11 noiembrie, Antonov declara că nu există o rază de lumină clară în relaţiile dintre Statele Unite şi Federaţia Rusă. El mai menţiona că SUA continuă să menţină strategia de exercitare a presiunii politice şi a şantajului economic.

Scopul Washingtonului, potrivit diplomatului, este slăbirea Rusiei. Zilele trecute, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că relaţiile dintre Moscova şi Washington rămân şi se vor menţine proaste, iar alegerile pentru Congres nu vor afecta acest fapt.

Înainte de declaraţia făcută de Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, susţinea că, pe termen mediu, nu ne putem aştepta la o ameliorare a relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite, însă Rusia este dispusă să anuleze absolut toate restricţiile reciproce.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel