Rusia nu respectă acordurile încheiate cu Turcia, susţine preşedintele Erdogan

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat miercuri Moscova de nerespectarea acordurilor încheiate cu Ankara cu privire la nord-vestul Siriei, unde avioane siriene şi ruse şi-au intensificat bombardamentele, informează AFP şi Reuters.

'Am încheiat acorduri cu Rusia. Dacă Rusia respectă aceste acorduri, atunci şi noi vom face la fel. Din păcate, la ora actuală, Rusia nu respectă aceste acorduri', a declarat Erdogan, citat de agenţia de presă Anadolu. Rusia nu respectă acordurile încheiate la Soci sau la Astana cu privire la provincia Idlib, din nord-vestul Siriei, a insistat preşedintele turc, citat de postul local de televiziune NTV.

Reluarea bombardamentelor de către forţele guvernamentale siriene, cu sprijinul Rusiei, la Idlib, suscită temeri că ar putea provoca un nou val de refugiaţi în această provincie cu aproximativ 3 milioane de locuitori. Erdogan a făcut aceste declaraţii în avionul care îl aducea acasă dintr-o vizită în Senegal. El este de asemenea citat afirmând că Turcia a transmis Rusiei că şi-ar putea pierde răbdarea în legătură cu bombardamentele şi că va acţiona în consecinţă. 

Vezi și: Războiul din Siria: Turcia a convenit cu Rusia o încetare a focului în Idlib 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel