Rusia nu are suficiente trupe pentru o străpungere strategică lângă Harkov, susține comandantul suprem al forțelor NATO din Europa

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Christopher G. Cavoli (stânga) și general Philippe Lavigne, comandant suprem aliat pentru Transformare
Generalul Christopher G. Cavoli (stânga) și general Philippe Lavigne, comandant suprem aliat pentru Transformare

Armata rusă nu are suficiente trupe pentru a realiza o străpungere strategică în regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei.

Reuters îl citează pe  comandantul suprem al forțelor NATO din Europa, generalul american Christopher Cavoli, care a declarată că, în opinia sa, „forțele ucrainene din regiune își vor menține pozițiile”.

Cavoli a evaluat situația de pe câmpul de luptă din Ucraina, după ce a ieșit de la întâlnirea șefilor de stat major din țările membre NATO de la Bruxelles.

„Rușii nu au cifrele necesare pentru a face o străpungere strategică”, a spus el. „Mai precis, ei nu au abilitățile și capacitățile pentru a face acest lucru și pentru a opera la scara necesară pentru a exploata orice străpungere în avantaj strategic”, a adăugat el.

Potrivit lui Cavoli, rușii au capacitatea de a face avansuri locale, dar au suferit și pierderi. El nu a oferit nicio cifră cu privire la numărul de trupe pe care Rusia le-a desfășurat în zonă.

Cu toate acestea, potrivit președintelui Comitetului Militar NATO, amiralul Rob Bauer, „Rusia progresează mai repede decât Europa și America de Nord în creșterea capacităților sale industriale în sectorul apărării”.

Săptămâna trecută, armata rusă și-a reluat ofensiva terestră în nordul regiunii Harkov. A deschis un nou front și a ocupat un teritoriu cu o suprafață de până la 125 de kilometri pătrați. În plus, Moscova susține că armata rusă a ocupat 12 sate. În terminologia sa specifică că războiul din Ucraina este o „operațiune militară specială”, raportează că a „eliberat” aceste sate.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anulat vizitele planificate în străinătate din cauza situației de pe front. Joi a mers la Harkov, unde a purtat discuții cu comandanții armatei ucrainene. Potrivit lui Zelenski, situația este în prezent „sub control, dar rămâne extrem de complexă”.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel