'Rusia nu a lansat un război, ea îi pune capăt', afirmă purtătoarea de cuvânt a MAE rus. Declarații care sfidează logica

Anca Murgoci |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin. Sursă foto: Kremlin

'Rusia nu a lansat un război, ea îi pune capăt', afirmă purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

'Rusia nu a lansat un război, ea îi pune capăt', a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus Maria Zaharova, citată de agenţia oficială de presă TASS, dând de asemenea vina pe 'experimentele' NATO şi 'tăcerea' Occidentului asupra situaţiei din Donbas pentru dezastrul umanitar şi politic din Europa.

'Experimentele NATO şi tăcerea uluitoare a publicului occidental - acestea sunt motivele din spatele dezastrului umanitar şi politic din Europa. Şi trebuia să se pună capăt acestui lucru, în timp ce Occidentul a refuzat să conducă orice negocieri şi a salutat declaraţiile agresive şi ameninţările directe ale marionetelor de la Kiev la adresa Rusiei', a scris Zaharova pe canalul ei de Telegram.

'Rusia nu a lansat un război, ea îi pune capăt', a subliniat Zaharova. De-a lungul acestor ani, partea rusă a îndemnat comunitatea globală să se opună anihilării consecvente a populaţiei din Donbas. 'Aceştia sunt milioane de oameni, care îşi pierdeau pe cei dragi în fiecare zi, trăind în subsoluri pentru a fugi de bombardamente', a adăugat ea.

'Unde au fost toate aceste ţări şi publicul lor în aceşti opt ani în care războiul a continuat şi cum au condamnat ele uciderea a cel puţin 13.000 de oameni în aceşti ani?', s-a întrebat purtătoarea de cuvânt a MAE rus. Niciunul dintre cei care 'strigă acum' în 'ţările civilizate' nu s-a adunat vreodată pentru a sprijini populaţia din Doneţk şi Lugansk cerând oprirea vărsării de sânge, a notat ea.

'Lumea a tăcut. Tăcerea obedientă a comunităţii globale şi desconsiderarea faţă de catastrofa sângeroasă rezultată din lovitura anticonstituţională din Ucraina din 2014, organizată cu participarea directă a SUA, UE, Germaniei, Poloniei, Lituaniei, Estoniei, Letoniei şi altor ţări NATO, pur şi simplu au încurajat regimul de la Kiev să continue să-şi distrugă propria populaţie', a mai subliniat Zaharova, citată de TASS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel