Rusia neagă militarizarea excesivă a Crimeei și spune că manevrele militare sunt în „interesul stabilității regiunii”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Navă de desant maritim a Federației Ruse, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Navă de desant maritim a Federației Ruse, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Adjunctul șefului delegației ruse la primul comitet al Adunării Generale a ONU, Andrei Belousov, a declarat, pe 06.11.2021, în cadrul unei conferințe de presă, că activitățile militare ale Rusiei în Crimeea nu depășesc nevoile sale defensive, ba chiar se desfășoară “în interesul stabilității din regiune”.

Acesta a participat, în perioada octombrie-noiembrie, la întâlnirile desfășurate la sediul organizației din New York. Potrivit precizărilor sale, “există încercări de a acuza din nou Moscova de agresiune și ocupație: pe de o parte în Ucraina, pe de altă parte în Georgia”.

“Am fost acuzați de activitate militară excesivă în Crimeea și în apele adiacente ale Mării Azov și Mării Negre. S-a spus din nou că prezența militară în Crimeea și apele acestor două mări subminează serios securitatea regională, adică europeană, și că reprezintă chiar o amenințare la adresa securității globale”, a subliniat diplomatul rus într-o declarație preluată de agenția de presă RIA Novosti.

Potrivit precizărilor sale, “partea rusă califică aceste informații absolut nefondate”. Belousov a susținut că prezența militară a Rusiei în peninsulă este legitimă.

“Avem dreptul, ca orice alt stat, să desfășurăm pe teritoriul nostru activitățile militare care sunt necesare pentru protejarea cetățenilor noștri și asigurarea integrității statului. În această activitate, ne ghidăm după principiul apărării suficiente”, a declarat reprezentantul Ministerului de Externe al Rusiei.

El a adăugat că “Ministerul Apărării nu desfășoară nicio activitate care să depășească nevoia de a asigura protecția cetățenilor ruși”.

“Mai mult, este evident faptul că prezența noastră militară în Crimeea, apele adiacente din Marea Neagră și Marea Azov, precum și în Transcaucazia este tocmai un factor de stabilitate, deoarece, judecând după declarațiile autorităților ucrainene și georgiene, aceste două state au rămas ancorate în evaluările lor privind evenimentele din august 2008 din Georgia și din 2014 din Crimeea și estul Ucrainei”, a concluzionat diplomatul rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel