Rusia neagă atrocitățile comise de așa-zișii instructori militari - mercenarii Wagner. Kremlinul acuză Occidentul că minte

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Kremlinul a negat informațiile cu privire la atrocitățile comise de așa-zișii instructori militari și conslieri ruși în Republica Centrafricană (CAR).

Poziția oficială a Moscovei vine după mai multe rapoarte apărute în presa din Statele Unite ale Americii cu privire la crime și jafuri asupra populației civile, la care militarii ruși au participat. 

Nu e însă prima oară când planează asupra acestora astfel de fapte, care includ și tortură.

Prin vocea lui Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Rusia a acuzat însă presa occidentală de „minciuni”.

Reacția este un răspuns al unei anchete a The New York Times care citează un raport al ONU prin care instructorii și consilierii militari ruși au luat parte la atrocitățile comise în Republica Centrafricană.

„Consilierii militari ruși nu au luat parte la aceste crime. Este o altă minciună a presei occidentale”, s-a apărat Peskov, potrivit celor de la Tass.

Potrivit sursei citate, peste 500 de așa-ziși instructori și consilieri ruși se află în Republica Centrafricană. 

 

Nevinovații „instructori militari neînarmați” sunt de fapt mercenari ai Wagner Group

 

Dar în pofida narativului Kremlinului, așa cum preciza și DefenseRomania încă de la începutul acestei luni când publicația noastră a anunțat un nou val de 600 de „instructori” militari, prin acest termen Moscova ascunde și continuă să susţină acţiuni de mercenariat în Republica Centrafricană.

Din anul 2018, Rusia menţie în Republica Centrafricană un contingent de soldați pe care i-a trimis ''să instruiască'' armata acestei ţări.

Însă numeroți martori și ONG-uri susțin că instructorii sunt de fapt mercenari ai companiei militare private ruse (PMC) Wagner Group. Între Wagner Group şi elita politică din Republica Centrafricană exista puternice legături – mercenarii acestei companii militare private participă activ alături de forțele speciale din Ruanda în lupta împotriva rebelilor care încearcă să preia puterea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel