Rusia mută războiul spre vest. Forțele ruse au atacat Lvovul ucigând 7 civili și rănind alți cel puțin 11

Cătălin Costea |
Data publicării:
Bombardamente ruse asupra gării din Lvov, vestul Ucrainei. Sursă foto: Lesia Vasylenko, membră a Radei de la Kiev @Official @Twitter
Bombardamente ruse asupra gării din Lvov, vestul Ucrainei. Sursă foto: Lesia Vasylenko, membră a Radei de la Kiev @Official @Twitter

Într-un moment în care toate privirile sunt îndreptate spre estul Ucrainei, unde este așteptată o ofensivă decisivă a forțelor ruse, acestea au lansat în cursul dimineții un atac neașteptat cu rachete inclusiv asupra orașului Lvov aflat în apropiere de frontiera vestică a Ucrainei.

În urma atacului executat foarte probabil cu cinci rachete, au fost ucise cel puțin șapte persoane, acestea fiind de altfel primele decese înregistrate în actualul conflict în acest oraș vestic, relativ neatins de violență până acum și care a preluat sute de mii de ucraineni alungați de violențele din nordul și estul țării.

Martorii au declarat că flăcări și fum au fost observate în cel puțin trei locuri de impact, la marginea unei gări feroviare din partea de vest a orașului, în timp ce primarul Lvovului a informat că cel puțin 11 persoane au fost rănite în atacuri, inclusiv un copil.

Autoritățile feroviare din Lvov au informat pe parcurs că nu există alte victime în rândul călătorilor și al lucrătorilor feroviari.

 

Situația din gara Lvov este sub control

 

Compania feroviară ucraineană Ukrzaliznytsia a anunțat că situația de la gara din Lvov este sub control, pasagerii fiind cazați în adăposturi sigure pe timpul alarmei aeriene. Trenurile care soseau în Lvov au fost oprite  la intrarea în oraș până la încetarea alarmei, iar în prezent traficul este reluat.

Partea Rusă a recunoscut azi că a lovit peste noapte sute de ținte militare în Ucraina, “distrugând posturi de comandă cu rachete lansate din aer”. Aceasta a adăugat că Forțele Aeriene ruse au lansat lovituri împotriva a 108 zone în care erau concentrate forțe ucrainene, iar artileria rusă a lovit peste noapte 315 ținte militare ucrainene.

Rusia a declanșat distrugeri suplimentare în ultimele zile asupra principalelor orașe estice Harkov și Mariupol considerate cruciale pentru reușita sa de a-și consolida controlul asupra unui arc extins din estul Ucrainei.

Comentariul autorului: Aparent, atacul orașul orașului vestic Lvov nu are niciun sens pentru cursul actual al acțiunilor militare ruse din Ucraina, centrat pe Donbas. Foarte probabil, scopul atacului este de a afecta infrastructura feroviară și de a demonstra că forțele ruse vor ataca orice transport extern de tehnică militară destinată întăririi trupelor ucrainene, care în principal se organizează prin Lvov și prin alte localități din vestul Ucrainei. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel