Rusia. Mortierul autopropulsat Taifun-VDV calibru 82 mm

Eduard Pascu / 28 iun 2019 / 20:32

Societatea Uralvagonzavod (UVZ), subsidiara Tsnii Burevestnik a prezentat în cadrul expoziției de tehnică militară de la Kubinka lângă Moscova, noul model de mortier autopropulsat. 

Vehiculul de bază utilizat este modelul Taifun K-4386 4×4 fabricat de Remdizel, care a fost denumit și Taifun-VDV. Este un vehicul de patrulare protejat împotriva minelor, iar varianta Drok a fost dezvoltată în cadrul programului Nabrosok.

Drok este echipat cu un mortier de 82 mm cu o rază maximă de 6 kilometri și poate atinge ținte aflate la minimum 100 de metri. Mortierul are o rată de foc de maximum 12 runde pe minut și are o magazie de 40 de lovituri. Turela de mortierului oferă o depresiune suficientă pentru a fi utilizată în focul direct asupra inamicului aflat în apropiere.

Vehiculul este echipat și cu o mitralieră electronică PKT de 7,62 mm pentru protecție apropiată, permițând membrilor echipajului să opereze și să atace țintele independent poziția turelei mortierului. Vehiculul este echipat și cu șase lansatoare de grenade de protecție cu fum, ghidaj laser prin zone cu vizibilitate redusă ș sistme optice de vedere pe timp de zi sau de noapte. 

Vezi și: Rusia a prezentat două noi vehicule blindate multirol

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy