Rusia a prezentat două noi vehicule blindate multirol

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Zilele trecute, lângă Moscova, la Kubinka, a avut loc expoziția de apărare a Armatei 2019. La acest eveniment au fost prezentate și noile vehicule model VPK pentru transportul trupelor.

VPK a prezentat două variante ale noului vehicul multirol blindat Atlet (Athlete) 4 × 4. Varianta AMN-2 este destinată misiunilor cu scop general și a fost prezentată în parcul static al Park Patriot. A doua variantă, cunoscută sub numele de ASN-2, este destinată misiunilor cu scop special și a fost prezentată doar în prezentarea din deschiderea evenimentului. Singura diferență externă observată între cele două vehicule AMN-2 și ASN-2 a fost că acesta din urmă este prevăzut cu lansatoare de grenade de fum.

Echipamentul prezentat în parcul static a putut fi analizat iar la o primă evaluare AMN-2 oferă îmbunătățiri ale supraviețuirii echipajului, pentru a oferi vehiculului protecție împotriva minelor și dispozitivelor explozive improvizate (IED). În acest scop, vehiculul are o coca în formă de "V", iar toate scaunele sunt fixate de laturile vehiculului sau de un cadru mai degrabă decât de podea, iar toți membrii echipajului au suporturi pentru picioare pentru a nu asigura contactul cu podeaua. Aceste măsuri oferă conducătorului auto al AMN-2 cu protecție împotriva minelor până la nivelul 2 al OTT.

Vezi și: BAE Systems a cumpărat activele producătorului de echipamente subacvatice Riptide

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel