Rusia monitorizează atent distrugătorul britanic Dragon care se află în Marea Neagră

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Flota din Marea Neagră urmărește distrugătorul Dragon al Royal Navy care a intrat în Marea Neagră, a anunțat luni Centrul Național de Control din Ministerul Apărării al Rusiei.

"Forțele și capacitățile Flotei Mării Negre au început să urmărească distrugătorul Dragon al Royal Navy care a intrat în Marea Neagră pe 4 octombrie 2020", a spus Centrul.

Dragon este un distrugător din clasa  Type 45  desemnat să funcționeze ca parte a grupurilor polivalente de transport, să ofere apărare antiaeriană și antisubmarin. Poate efectua misiuni împotriva forțelor inamice de suprafață, fiind capabil să lanseze rachete împotriva țintelor terestre, transmite TASS.

Distrugătorul Dragon este înarmat cu sistemul de rachete antiaeriene Sea Viper, cu un radar multifuncțional care urmărește și interceptează simultan mai multe ținte aeriene. 

Per total, au fost construite 6 distrugătoare de această clasă, iar valoarea estimativă a fost 900 de milioane de lire sterline în 2010.

Citește și: Distrugătorul britanic Dragon a traversat strâmtorile turcești și a intrat în Marea Neagră

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel