Rusia lucrează cu Libia pentru crearea unui corp militar în Africa

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Autoritățile ruse colaborează cu cele libiene pentru a crea un corp militar rus în Africa. Știrea, cuprinsă într-un anunț apărut pe canalele rusești Telegram semnat de directorul revistei "Apărarea Națională" Igor Korotchenko, urmează vizitei în Libia a ministrului adjunct al Apărării al Federației Ruse, Yunus-Bek Evkurov, la invitația comandantului Armatei Naționale Libiene (LNA), generalul Khalifa Haftar.

Misiunea lui Evkurov este punerea în aplicare practică a acordurilor ruso-libiene încheiate în cadrul celei de-a 11-a Conferințe Internaționale de Securitate de la Moscova și a Forumului Militar-Tehnic al Armatei, care a avut loc în august în Rusia. 

Pentru Kremlin, citim în text, principalii oponenți de pe continentul negru sunt Statele Unite și aliații săi NATO, inclusiv Franța. "Ministerul rus al Apărării va contracara influența occidentală și va consolida poziția Moscovei în Africa. Corpul african rus va trebui să desfășoare operații militare la scară largă pe continent în sprijinul țărilor care încearcă să se elibereze în sfârșit de dependența neocolonială, să curețe prezența occidentală și să obțină suveranitatea deplină", se arată în comunicat.

În același timp, continuă textul, "nu vorbim de caritate: folosirea factorului forță în Africa ar trebui să aducă Rusiei nu numai beneficii politice precum venirea la putere a guvernelor și regimurilor prietene sau asigurarea de închiriere gratuită a bazelor, aeroporturilor, centrelor logistice pentru forțele navale, ci și dividende economice din controlul zăcămintelor de aur, platină, cobalt, uraniu, diamante, petrol și dezvoltarea lor în condiții reciproc avantajoase cu partenerii africani".

Salariul minim al unui militar al Corpului african este de 204 mii de ruble (2.100 de euro la cursul de astăzi). 

"Serviciul contractat în Corpul african este alegerea potrivită pentru tine! Ești tânăr? Puternic? Curajos? Te gândești la viitor? Crezi că este de datoria ta să-ți servești țara? Atunci serviciul contractual în Corpul African este alegerea potrivită pentru tine! Vă garantăm: compensații mari în numerar; asistență medicală gratuită; un viitor sigur pentru familia ta; asigurări de viață și sănătate pe cheltuiala bugetului federal”, se precizează în anunțul care însoțește declarația oficialului rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel