Rusia își va ascunde avioanele cele mai importante de “ochii curioși” ai sateliților americani

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

În cadrul unei ședințe a Colegiului Ministerului rus al Apărării, care s-a desfășurat pe 20.04.2021 la Centrul Național de Conducere a Apărării Federației Ruse din Moscova, ministrul Serghei Șoigu a declarat că, în perioada următoare, va începe construirea de adăposturi pentru tehnica de aviație.

“În conformitate cu Planul de dezvoltare a rețelei de aerodromuri, vor fi construite peste 300 de adăposturi. Acestea vor permite asigurarea bazării complexelor de aviație de perspectivă, inclusiv a avioanelor de generația a cincea. Construirea adăposturilor va fi sincronizată cu livrările la trupe a noilor aparate de zbor”, a precizat ministrul.

Potrivit declarațiilor lui Serghei Șoigu, adăposturile vor asigura mascarea tehnicii de aviație împotriva monitorizării din satelit, protejarea acesteia în fața factorilor climatici și a surselor de foc și va ușura lucrul personalului tehnic. 

Ministrul a menționat că lucrările vor fi executate nu numai de structuri ale Complexului de Construcții Militare, ci și de batalioanele de geniu-aerodrom, ceea ce va reduce termenele de realizare și costurile noilor amenajări.

Comentariul autorului: Ținând cont de faptul că, deocamdată, locurile de dislocare pentru tehnica nouă de aviație sunt ținute în secret de partea rusă, începerea construirii de adăpostrui pentru tehnica de aviație ar putea reprezenta indicii în acest sens.

Acest lucru este valabil, în special, pentru noile avioane de generația a cincea de tip Su-57, dar și pentru alte mijloace aeriene precum noile bombardiere strategice sau dronele grele de asalt de tip Okhotnik.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel