Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida

Eduard Pascu |
Data publicării:
Testarea portavionului USS Gerald R. Ford prin detonarea explozibilului subacvatic ce a produs un „cutremur” de 3.9 pe Richter. Sursă foto: USS Gerald R. Ford (CVN 78) Twitter
Testarea portavionului USS Gerald R. Ford prin detonarea explozibilului subacvatic ce a produs un „cutremur” de 3.9 pe Richter. Sursă foto: USS Gerald R. Ford (CVN 78) Twitter

Rusia a reacționat la testul de șoc al portavionului USS Gerald Ford acuzând SUA  că nu respectă doctrina privind protecția climei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a criticat deciia Marinei SUA de a exploda o bombă subacvatică în Atlantic pentru a testa rezistența la șoc a portavionului USS Gerald Ford care, în opinia Moscovei, contravine doctrinei climatice.

"US Navy a decis să testeze rezistența la șoc a celui mai nou portavion USS Gerald Ford și a explodat o imensă bombă subacvatică în apropierea acestuia în Atlantic. Explozia a fost înregistrată de seismografe ca un cutremur cu magnitudinea patru pe scara Richter în apropiere de Florida", a transmis Zaharova pe canalul ei Telegram, citată de agenția rusă de presă Tass. Diplomatul rus a continuat, întrebându-se dacă „testul este oare compatibil cu doctrina americană privind clima”.

În legătură cu aceasta, ea a reamintit declarația președintelui Joe Biden despre necesitatea de a asigura un viitor mai stabil și de a lua decizii în următorul deceniu pentru a depăși criza climatică care pune în pericol întreaga umanitate.

US Navy a dat imagini foto și video din cadrul testului. Pe data de 18 iunie noul portavion a trecut primul test cu explozie subacvatică, desfășurat la aproximativ 200 de kilometri în largul coastei Florida.

În imediata apropiere a navei US Navy a detonat explozibil subacvatic pentru a testa rezistența la șoc a modernei nave de război. Încărcătura, una extrem de puternică, a provocat un „cutremur” local echivalent cu magnitudinea de 3.9 grade pe scara Richter!

Potrivit sursei citate, sunt programate trei teste de acest tip, cu explozii subacvatice, pentru a testa rezistența navei de război, deși Marina americană ia în calcul limitarea la două teste.

Portavionul american USS Gerald Ford este cea mai scumpă navă de război construită vreodată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel