Rusia își aduce desantul mai aproape de România. Un regiment de desant-asalt a fost operaționalizat în Crimeea

Ionel Copcea |
Data publicării:
Trupe de Desant Aerian ale Federației Ruse
Trupe de Desant Aerian ale Federației Ruse

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Krasnaya Zvezda și publicat în ediția din 29.12.2021, comandantul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, general colonel Andrei Serdiukov, a declarat că, în Crimeea, s-a încheiat procesul de formare a unui regiment de desant-asalt.

“La Pskov și în Crimeea au fost formate două regimente de desant-asalt, în compunerea diviziilor de desant-asalt, care vor întări potențialul Forțelor Armate în vestul și sudul țării”, a menționat Serdiukov.

În luna noiembrie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că, începând de la 01 decembrie, va fi format al treilea regiment de desant-asalt în cadrul marii unități din Novorossiysk a Trupelor de Desant Aerian. Reprezentanții ministerului au precizat că formarea regimentului este legată de desființarea marii unități de desant-asalt din Kamyshin.

Anterior, în compunerea Diviziei 76 Desant-Asalt (Pskov) și a Diviziei 7 Desant-Asalt (Novorossiysk) s-au aflat câte două regimente de desant-asalt.

 

Rusia mărește viteza de reacție a Trupelor de Desant Aerian în Regiunea Mării Negre

 

Comentariul autorului: Regimentul 56 Desant-Asalt al Diviziei 7 Desant-Asalt - Novorossiysk este dislocat în garnizoana Feodosia din Peninsula Crimeea. Deși operaționalizarea inițială a acestuia era planificată pentru 01 decembrie, se pare că acest proces a fost finalizat abia în aceste zile. Dificultățile principale au constat în construirea elementelor de infrastructură ale noii unități.

Operaționalizarea integrală a regimentului va avea loc la sfârșitul anului viitor, când va fi gata orășelul militar destinat parașutiștilor. Până în prezent au fost construite clădirea statului major al unității, două dormitoare pentru soldați, fiecare cu câte 300 de locuri, o cantină pentru 750 de persoane, două puncte de control, din care unul tehnic, precum și un platou pentru tehnica militară și specială. În cursul anului viitor, vor fi finalizate încă trei dormitoare pentru soldați și un parc auto. În plus, până la 01 septembrie 2022 va fi construită și o grădiniță nouă pentru copii militarilor.

Noul regiment a fost format pe baza Batalionului 171 Desant-Asalt, care funcționa deja la Feodosia din 01.12.2017, fiind completat cu efective pe baza principiului rotației, și prin reorganizarea Brigăzii 56 Desant-Asalt - Kamyshin. Practic, brigada a fost împărțită între Divizia 7 Desant-Asalt - Novorossiysk a Trupelor de Desant Aerian și Divizia 20 Infanterie Moto - Volgograd a Regiunii Militare Sud. Divizia 20 Infanterie Moto a fost constituită recent în cadrul Armatei 8 arme întrunite - Novocherkassk, unitățile acesteia fiind dislocate în garnizoanele Volgograd și Kamyshin.

În prezent, Divizia 7 Desant-Asalt - Novorossiysk dispune de trei regimente de desant-asalt, respectiv Regimentul 56 Desant-Asalt - Feodosia, Regimentul 108 Desant-Asalt - Novorossiysk și Regimentul 247 Desant-Asalt - Stavropol.

Prin aducerea la Feodosia a unui regiment de desant-asalt, Rusia mărește viteza de reacție a Trupelor de Desant Aerian în Regiunea Mării Negre. Ținând cont de faptul că divizia de la Novorossiysk folosește pentru deplasare, în principal, navele mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care sunt staționate la Sevastopol, se reduce timpul necesar pentru ambarcarea militarilor și tehnicii de luptă. Pe de altă parte, pentru ambarcarea în avioane militare de transport de tip Il-76, poate fi întrebuințat aerodromul din Kirovskoe, aflat în apropiere.

 

Ministrul Șoigu a anunțat că Trupele de Desant Aerian au trecut la următorul nivel de calitate

 

La începutul acestui an, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Trupele de Desant Aerian au trecut la un nou nivel calitativ de reacție operativă la amenințările militare la adresa securității statului.

În altă ordine de idei, trebuie menționat faptul că înființarea celor două regimente de desant-asalt în apropierea graniței cu Ucraina nu are legătură directă cu tensiunile din acest an, când partea rusă a întărit în două rânduri trupele de la frontiera comună (în februarie-aprilie și noiembrie-decembrie). Decizia de revenire a diviziilor din cadrul Trupelor de Desant Aerian la structura de organizare pe trei regimente a fost luată de Ministerul rus al Apărării în cursul anului 2018. În cadrul procesului de reformă implementat la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, acestea au fost restructurate și, începând din în anul 2005, au funcționat într-o structură organizatorică cu două regimente.

Inițial, era programat ca înființarea celui de-al treilea regiment în diviziile de desant aerian și desant-asalt să fie finalizată în anul 2020, dar se pare că acest proces a fost întârziat cu cel puțin un an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel