Rusia invită ţări din NATO la ''jocurile armate internaţionale'' ce vor avea loc vara aceasta

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
T-90 rusesc
T-90 rusesc

Rusia a anunţat vineri că invită militari din 90 de ţări, printre care membri ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), să participe la "jocurile armate internaţionale" pe care le va organiza vara aceasta şi care include, printre alte probe, un biatlon cu tancuri de asalt, informează AFP.

La această ediţie, care se va desfăşura din 23 august până în 5 septembrie, sunt aşteptaţi 6.000 de militari, a precizat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, în timpul unei conferinţe de presă retransmise pe site-ul ministerului, anunță Agerpres.

Acest concurs presupune zeci de provocări legate de numeroase specialităţi militare, cum ar fi saltul cu paraşuta, demontarea şi remontarea de arme. Una dintre probele cele mai populare, este proba de biatlon cu tanc de asalt. Aceasta este o cursă ce alternează virajele strânse cu tiruri de precizie cu tunul.

"Pentru a face aceste dueluri şi mai spectaculoase, noi am majorat dificultatea parcursurilor şi criteriile de notare", a adăugat Serghei Şoigu.

Inaugurate în 2015, aceste jocuri reunesc în special ţările din fosta Uniune Sovietică, foste regimuri comuniste (China, Vietnam, Angola) sau state apropiate de Rusia (Iran, India). Mai mult de 20.000 de militari din 40 de ţări au participat deja la ele, potrivit Ministerului Apărării rus.

Anul trecut, militari greci, a căror ţară este membră în NATO, au participat la această competiţie, plasându-se pe locul 30 din totalul celor 39 de ţări concurente.
De asemenea, au participat observatori din partea Franţei, SUA, Turciei şi Slovaciei, toate ţări membre ale NATO.

Vezi și: Algeria primește un alt lot de tancuri rusești T-90SA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel