Rusia intenționează să formeze o nouă structură în cadrul Forțelor Navale: Flota Arctică

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 07.10.2021, citând o sursă din domeniul marinei militare, că Rusia intenționează să înființeze Flota Arctică, pentru asigurarea securității rutei maritime de nord.

“În prezent, este analizată posibilitatea înființării unei structuri noi, respectiv Flota Arctică a Federației Ruse. Aceasta va fi o mare unitate operativă separată a Forțelor Navale, care va avea ca misiune de bază asigurarea securității rutei maritime de nord și a litoralului arctic, în zonele de responsabilitate actuale ale Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific”, a menționat sursa.

Potrivit precizărilor acesteia, crearea Flotei Arctice ar permite Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific să se concentreze pe îndeplinirea misiunilor de luptă potrivit destinației.

“Se presupune că infrastructura necesară pentru funcționarea Flotei Arctice va fi scoasă din compunerea Flotei de Nord și Flotei din Oceanul Pacific. În viitor, noua flotă ar urma să fie dotată cu nave și echipamente speciale, specifice pentru întrebuințarea în zona arctică”, a declarat interlocutorul agenției.

Forțele Navale reprezintă o categorie de Forțe Armate, care include mai multe mari unități operativ-strategice, respectiv Flota din Marea Baltică, Flota din Oceanul Pacific, Flota din Marea Neagră și Flotila din Marea Caspică. Statut de mare unitate operativ-strategică a avut și Flota de Nord. Însă, începând din 01 ianuarie 2021, aceasta a devenit unitate territorial strategică interspecifică a Forțelor Armate, care îndeplinește misiuni de Regiune Militară. Genurile de armă independente ale Forțelor Navale sunt Aviația Navală, Infanteria Marină și Trupele de Rachete și Artilerie de Coastă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel