Rusia întărește forțele pentru Pacificul de Nord și dislocă Su-35 în peninsula Kamchatka

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Aeronavele Su-35 vor patrula pe ruta Oceanului Arctic, strâmtoarea Bering și în regiunile, în care se află bazele forțelor nucleare strategice ale flotei, precizează publicația Izvestia într-un articol recent.

Aparatele se vor alătura avioanelor de vânătoare MiG-31, deja aflate în peninsula Kamchatka. Considerat, cel mai modern avion de luptă rusesc de generația a patra, Su-35 poate fi întrebuințat nu doar în lupte aeriene, ci și în lovituri asupra țintelor terestre și maritime. Experții consideră că întărirea acoperirii aeriene a peninsulei Kamchatka este asociată cu viitoarea sosire a celor mai noi submarine nucleare (din clasele Borey-A și Yasen-M), precum și cu protecția rutei de nord prin Oceanul Arctic, precizează Izvestia.

Potrivit unor surse din Ministerul rus al Apărării, unitatea dislocată în Kamchatka va fi de nivel escadrilă și va opera de pe aerodromul Yelizovo. Aeronavele aparțin regimentelor de aviație din Armata 11 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Est, vor executa serviciul prin rotație în peninsula Kamchatka și nu vor fi incluse în aviația navală a Flotei ruse a Pacificului.

Aerodromul Yelizovo de lângă Petropavlovsk-Kamchatsky este principala și cea mai mare bază aeriană militară din nord-estul Rusiei. În bază, funcționează două regimente ale aviației forțelor navale, înzestrate cu avioane de vânătoare MiG-31 și avioane de luptă anti-submarin Il-38N.

În decembrie 2020, mai multe aeronave MiG-31BM au fost redislocate de la Yelizovo cu 1800 km spre nord-est, pe aerodromul Anadyr situat la doar 600 km de strâmtoarea Bering.

Potrivit Izvestia, Su-35 a fost testat în Siria cu o încărcătură de luptă de până la opt tone de bombe nedirijate. Din armele de precizie, aeronava poate întrebuința bombe ghidate KAB-500Kr, rachete Kh-29TD și rachete anti-navă Kh-35U.

Comentariul autorului: În Regiunea Militară Est, Forțele Aeriene ruse au trei escadrile de avioane Su-35, dintre care una dislocată pe Insula Iturup din arhipelagul Kurile (în proximitatea nordică a Japoniei), o alta aflându-se în regiunea Habarovsk, iar cea de-a treia în apropiere de Vladivostok.

La începutul acestei săptămâni, adjunctul ministrului japonez al apărării, Yasuhide Nakayama, a sugerat că Rusia și China lucrează ca aliați, care se pregătesc pentru un conflict major în zona Pacificului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel