Rusia, îngrijorată de o posibilă intervenție militară a Turciei în Libia

Tudor Curtifan / 20 dec 2019 / 18:27

Rusia a exprimat preocupare, vineri, în legătură cu riscul ca Turcia să trimită trupe în Libia, informează agenţia de presă Interfax, citată de Mediafax.

Guvernul Libiei recunoscut internaţional a anunţat joi că a ratificat un acord de securitate şi cooperare militară cu Turcia, în efortul de a pune capăt conflictului cu grupuri insurgente.

În acest context, un oficial din cadrul Ministerului rus de Externe a exprimat preocupare privind riscurile care pot apărea dacă Turcia va trimite trupe în Libia.

 

Erdogan nu exclude o intervenție militară în Libia

 

Turcia ar putea lansa o intervenţie militară în Libia, a avertizat recent preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan. Liderul de la Ankara a criticat susţinerea oferită de Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Egipt generalului insurgent Khalifa Haftar, precizând că va discuta despre această problemă cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Confruntări militare de amploare au loc de câteva luni la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională condus de Fayez al-Sarraj, recunoscut de comunitatea internaţională. Sute de persoane au fost ucise, iar mii au fost rănite în confruntări. Zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza luptelor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy