Rusia, îngrijorată de mișcările NATO de la granița de vest

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
 Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu
Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Shoigu a declarat, cu ocazia unei întruniri cu reprezentanții forțelor de apărare, că este îngrijorat de suplimentarea numărului de militari ai Alianței la granița de vest.

Situația de la granița Rusiei cu statele membre NATO rămâne tensionată, iar asigurarea securității este o prioritate majoră pentru Rusia a declarat ministrul Apărării, Serghei Shoigu. "Situația neplăcută rămâne la granițele vestice ale statului, unde NATO va continua să își consolideze prezența", a declarat Shoigu pentru reuniunea consiliului ministerelor apărării.

„În actuala situație militară și politică din regiune, precum și pe fondul unor noi provocări și amenințări, în primul rând, din partea terorismului internațional, Ministerul Apărării din Rusia consideră prioritară întărirea securității”, a subliniat Shoigu.

NATO își îmbunătățește infrastructura militară, depozitează provizii, armament și echipamente militare în apropierea frontierelor ruse, a mai subliniat acesta, citat de TASS.

La rândul său, ministrul apărării din Belarus, Viktor Khrenin, a remarcat numărul tot mai mare de exerciții NATO în țările care se învecinează cu Belarus și prezența tot mai mare a armatei SUA. "În ultimii ani, gruparea de rotație a NATO în țările vecine cu Belarusul a crescut de peste 17 ori, ajungând la 10.000 de soldați", a spus Khrenin.

"Statele Unite, susținute de aliații NATO, au renunțat la Tratatul Rachetelor Antibalistice (ABM), la tratatul Cer Deschis și la tratatul Forţelor Nucleare cu Rază Intermediară de Acţiune (INF) și au refuzat să ratifice versiunea adaptată a Tratatului cu privire la Forțele Armate Convenționale în Europa (FACE)", a mai spus ministrul apărării din Belarus.

Toate aceste acțiuni vizează „perturbarea securității internaționale și regionale și furnizarea unui cadru legal pentru militarizarea continentului european printr-o prezență constantă a SUA”, acuză Khrenin.

Citește și: Verificarea sistemului american Aegis Ashore din Europa, inclusiv a celui din România, o propunere înaintată de Rusia către SUA 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel