Rusia, îngrijorată că armata ucraineană ar putea folosi drone de luptă turcești Bayraktar TB2

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Drone turcească Bayraktar TB2 a Armatei Ucrainei. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev
Drone turcească Bayraktar TB2 a Armatei Ucrainei. Foto: Administrația Prezidențială de la Kiev

Rusia este îngrijorată de faptul că Forţelor Armate Ucrainene ar putea folosi drone de luptă turcești Bayraktar TB2 împotriva forţelor paramilitare proruse din Donbas, a declarat ambasadorul rus în Turcia, Alexei Ierhov, relatează agenția de presă turcă Hurriyet.

Ierhov a spus că, potrivit experților ruși, dronele de luptă turcești Bayraktar TB2 se vor transforma într-un ’’instrument de superioritate” dacă armata ucraineană le folosește împotriva militarilor ruși și a mercenarilor din Donbas, potrivit Uawire.org.

Ierkhov a subliniat că autoritățile ruse nu numai că se tem de o astfel de posibilitate, dar vor lua măsuri și pentru a preveni acest scenariu. El nu a spus ce acțiuni pregăteşte Moscova.

"Trebuie să recunoaștem că experții ruși își exprimă temerea că Ucraina nu va putea rezista tentației de a folosi superioritatea oferită de dronele turcești. Nu știu dacă aceste temeri sunt justificate. Nu vrem ca un astfel de scenariu să aibă loc. Vom încerca să prevenim ", a spus el.

În martie 2019, forțele armate ucrainene au primit primul lot de drone Bayraktar TB2. Mai târziu, concernului militar de stat UkrOboronProm a anunțat că compania ucraineană Ukrspetsexport și compania turcă Baykar Defense vor începe o producție comună a unei alte drone turcești de nouă generație, Akinci.

În noiembrie 2020, presa rusă, Observatorul Militar, a raportat că Ucraina a desfășurat drone de luptă Bayraktar TB2 în Donbas. Şase drone fabricate în Turcia ar fi fost livrate armatei ucrainene la Kramatorsk. Observatorul militar nu a furnizat detalii suplimentare sau materiale foto/video care să susţină afirmaţiile făcute.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel