Rusia, îngrijorată că armata ucraineană ar putea folosi drone de luptă turcești Bayraktar TB2

S.I. Catalin / 19 feb 2021 / 13:12

Rusia este îngrijorată de faptul că Forţelor Armate Ucrainene ar putea folosi drone de luptă turcești Bayraktar TB2 împotriva forţelor paramilitare proruse din Donbas, a declarat ambasadorul rus în Turcia, Alexei Ierhov, relatează agenția de presă turcă Hurriyet.

Ierhov a spus că, potrivit experților ruși, dronele de luptă turcești Bayraktar TB2 se vor transforma într-un ’’instrument de superioritate” dacă armata ucraineană le folosește împotriva militarilor ruși și a mercenarilor din Donbas, potrivit Uawire.org.

Ierkhov a subliniat că autoritățile ruse nu numai că se tem de o astfel de posibilitate, dar vor lua măsuri și pentru a preveni acest scenariu. El nu a spus ce acțiuni pregăteşte Moscova.

"Trebuie să recunoaștem că experții ruși își exprimă temerea că Ucraina nu va putea rezista tentației de a folosi superioritatea oferită de dronele turcești. Nu știu dacă aceste temeri sunt justificate. Nu vrem ca un astfel de scenariu să aibă loc. Vom încerca să prevenim ", a spus el.

În martie 2019, forțele armate ucrainene au primit primul lot de drone Bayraktar TB2. Mai târziu, concernului militar de stat UkrOboronProm a anunțat că compania ucraineană Ukrspetsexport și compania turcă Baykar Defense vor începe o producție comună a unei alte drone turcești de nouă generație, Akinci.

În noiembrie 2020, presa rusă, Observatorul Militar, a raportat că Ucraina a desfășurat drone de luptă Bayraktar TB2 în Donbas. Şase drone fabricate în Turcia ar fi fost livrate armatei ucrainene la Kramatorsk. Observatorul militar nu a furnizat detalii suplimentare sau materiale foto/video care să susţină afirmaţiile făcute.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy