Rusia încearcă subminarea alegerilor pentru Congresul SUA

Vlad Manolache |
Data publicării:

Șeful comunităţii de informaţii americane, Dan Coats, a declarat că Rusia nu stă deoparte în contextul alegerilor pentru Congresul SUA.

Rusia încearcă să submineze alegerile din noiembrie pentru Congresul SUA, precum şi alegerile prezidenţiale din 2020, a declarat joi şeful comunităţii de informaţii americane, Dan Coats, citat de Reuters.

"Comunitatea de informaţii continuă să fie preocupată de ameninţările la adresa viitoarelor alegeri din Statele Unite, atât cele parţiale, cât şi cele prezidenţiale din 2020", a spus Coats, la Casa Albă, într-un briefing alături de alţi responsabili ai structurilor de informaţii.
 
Am mare încredere în oamenii mei

Dan Coats a apărut la briefing împreună cu directorul FBI, Christopher Wray, consilierul naţional pentru securitate, John Bolton şi ministrul securităţii interne, Kirstjen Nielsen, pentru a sublinia că este în curs un efort important pentru a proteja integritatea alegerilor pentru Congres din noiembrie şi a scrutinului prezidenţial din 2020.

La Helsinki, pe 16 iulie, după discuţiile cu omologul său rus, Vladimir Putin, preşedintele american a declarat despre amestecul străin în alegerile din SUA din 2016: "Am mare încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă spun că preşedintele Putin a fost foarte ferm şi puternic în dezminţirea sa de azi".
 
"Această ameninţare o cunoaştem"

Dar Coats, Bolton, Wray, Nielsen şi Nakasone (NSA), arată Reuters, consideră că Rusia este vinovată împreună cu alţi actori externi.

"Principala noastră preocupare este acum să le spunem americanilor că această ameninţare o cunoaştem, este reală, este continuă şi vom face tot ce putem pentru a avea alegeri legitime", a spus Coats. El a adăugat, legat de ameninţare, că aceasta este "amplă, în curs, cu intenţia de (...) a provoca discordie şi a submina valorile democratice" americane.
 
"Vom continua să monitorizăm"

Activitatea ilegală include eforturi infracţionale menite să împiedice votarea sau să furnizeze fonduri ilegale de campanie, atacuri cibernetice asupra infrastructurii de vot, alături de intruziuni în calculatoare ce vizează oficiali aleşi şi alte persoane, au spus responsabilii americani.

"În ce priveşte implicarea Rusiei în alegerile parţiale, continuăm să vedem o campanie amplă de mesaje a Rusiei care încearcă să slăbească şi să divizeze Statele Unite, a arătat Coats. "Vom continua să monitorizăm şi să avertizăm asupra unor astfel de eforturi", a adăugat el.

"Ştim, de asemenea, că ruşii au încercat să pătrundă şi să fure informaţii de la candidaţi şi oficiali guvernamentali", a mai precizat Coats.

El a spus că Rusia nu este singura ţară care încearcă să submineze alegerile americane.

Un procuror special federal conduce o anchetă privind interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi orice eventuală cooperare cu campania prezidenţială a lui Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă, care contestă orice nereguli, denunţă constant ''o vânătoare de vrăjitoare'' împotriva sa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel