Rusia încearcă să aducă nave în Marea Neagră, Turcia ține închise Strâmtorile. Ion Petrescu: Rușii confirmă indirect pierderile

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Crucișătorul RFS Varyag Sursa foto: Ministerul Apărării din Rusia
Crucișătorul RFS Varyag Sursa foto: Ministerul Apărării din Rusia

Rusia încearcă în continuare să aducă nave de război în Marea Neagră, dar Turcia își menține poziția de aliat NATO și nu renunță la deschiderea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele.

Șeful Grupului de Monitorizare al Institutului de Studii Strategice ale Mării Negre a anunțat că două nave de război ruse au fost reperate în Singapore. Potrivit Zn.ua, Andri Klimenko, șeful Grupului de Monitorizare, a anunțat că e vorba de  crucișătorul cu rachete ghidate Varyag și nava anti-submarin Amiral Tributs, parte a Flotei Pacificului.

Potrivit sursei citate, ambele nave au însemnele invaziei Ucrainei „Z” și „V” iar Moscova încearcă de mai mult timp să le aducă în Marea Neagră.

În contextul în care Turcia nu cedează și ține închise Strâmtorile, navele au fost reperate întorcându-se din Marea Mediterană la Vladivostok.

Acestea au încercat de mai multe ori în ultimele luni să intre în Marea Neagră. 

 

„Turcia se va ține de cuvânt și va ține închise Strâmtorile”. Tentativele eșuate ale Rusiei de a aduce nave în Marea Neagră sunt o dovadă a pierderilor mari suferite de Flota rusă

 

2. Flota rusă... (rusia-flota-marea-neagra_44248000.jpg)

Flota rusă a Mării Negre, foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Analistul militar Ion Petrescu, în cadrul unei emisiuni la postul Antena 3, remarcă faptul că Turcia își respectă statutul de membru NATO și și-a arătat convingerea că navele rusești nu vor trece Strâmtorile. Și, remarcă Ion Petrescu, tentativele eșuate ale Rusiei de a aduce noi nave în Marea Neagră sunt o dovadă a pierderilor mari suferite de Flota rusă din Marea Neagră.

„De regulă turcii se țin de cuvânt, navele nu vor trece. Din acest punct de vedere turcii sunt corecți”, precizează Ion Petrescu.

Întrebat de posibilitatea ca rușii să înregistreze navele într-un port din Marea Neagră pentru a forța Turcia să deschidă Bosforul și Dardanele, Ion Petrescu atrage atenția că s-ar naște un precedent iar NATO ar putea să forțeze aducerea de nave militare în Marea Neagră.

„Dacă mergem pe această ipoteză se va naște un precedent. Dacă Turcia lasă să treacă cele două nave militare rusești înseamnă că și NATO va putea trimite un surplus de nave în Marea Neagră.

Turcia e legată de angajamentul de a păstra doar navele țărilor riverane și în formula actuală. Al doilea semnal e că tentativa de a aduce nave în Marea Neagră confirmă pierderile pe care Flota rusă a Mării Negre le-a înregistrat în urma atacurilor ucrainene”, a conchis expertul militar.

CITEȘTE ȘI: Rusia cunoștea caracteristicile dronelor care au atacat flota în Crimeea. S.V. Mateiu: Operațiune combinată a Ucrainei și greșeli majore de apărare rusă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel