Generalul Dimitri Bulgakov, responsabil cu logistica Armatei ruse în Ucraina, înlocuit cu „măcelarul din Mariupol”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Mihail Mizintsev / facebook, Ministerul Apărării al F. Ruse
Foto: Mihail Mizintsev / facebook, Ministerul Apărării al F. Ruse

Mobilizarea parțială anunțată miercuri în Rusia este o altă provocare logistică pentru forțele armate.

Rusia a anunțat sâmbătă înlocuirea celui mai important general al său, care este responsabil cu logistica.

Măsura vine pe fondul eforturilor crescute de mobilizare pentru „operațiunea militară din Ucraina”, care a scos la iveală probleme logistice ample, scrie The Defense Post.

„Generalul Dmitri Bulgakov a fost eliberat din funcția de ministru adjunct al apărării” și va fi înlocuit de generalul colonel Mihail Mizintsev, a anunțat Ministerul Apărării pe Telegram.

Mizintsev, în vârstă de 60 de ani, cel care a gestionat asediul brutal al Moscovei la orașul-port Mariupol , capturat de trupele ruse în mai.

Foto: Mihail Mizintsev și Serghei Șoigu / facebook, Ministerul Apărării al F. Ruse

Generalul Mizintsev, care a fost supranumit „măcelarul din Mariupol” de mulți ucraineni, a condus și el forțele ruse în Siria și a fost acuzat că a orchestrat o campanie brutală de bombardare, care a devastat orașul Alep, scrie și BBC.

Așa-zisa operațiune militară prelungită, dar și succesele recente ale armatei ucrainene - au scos la iveală importante probleme logistice în armata rusă.

 

Logistica, una din marile probleme ale Armatei ruse

 

Unii analişti cred chiar că logistica este veriga slabă a armatei ruse, provocând dificultăţi de la lansarea ofensivei.

Generalul Bulgakov conduce operațiunile de logistică ale armatei din 2008 și a fost responsabil pentru menținerea aprovizionării trupelor ruse după desfășurarea lor în Siria în 2015.

Dar observatorii spun că el a fost lăsat deoparte la Moscova în ultimele luni, mulți acuzându-l pentru operațiunile logistice haotice care au obținut înaintarea Rusiei și au văzut trupele lor rămase subaprovizionate.

Sutele de mii de rezerviști care vin din toată Rusia vor trebui integrați, echipați și antrenați, înainte de dislocarea pe câmpul de luptă.

Schimbările de personal au loc pe fondul unor informații potrivit cărora Putin a preluat personal conducerea efortului de război și a început să dea ordine generalilor din Ucraina.

Oficialii americani au declarat pentru CNN că „structura de comandă din ce în ce mai disfuncțională” de la Moscova l-a forțat pe Putin să asume un rol mai activ în război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel