Rusia ia în calcul realizarea unor modele de arme de tip sovietic

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Industria de Aparare a Federatiei Ruse
Industria de Aparare a Federatiei Ruse

Uneori, pentru a merge înainte, este necesar să priveşti şi înapoi, se pare că este un principiu pe care Rusia îl ia în calcul atunci când vine vorba despre regândirea unor arme nucleare atomice proiectate şi gândite în perioada sovietică.

Pe masură ce tehnologia militară progreseaza într-un ritm alarmant, inginerii militari ruşi visează să proiecteaze arme care arată tot mai mult cu cele pe care le vedem în filme SF, dar se bazează foarte mult pe trecutul mostenit de la industria militară sovietică.

O armă pe care inginerii din industria de aparare a Rusiei, doresc să o regâdească este torpila nucleară

Oficialii militari ruși consideră necesară crea unei torpile cu focos nuclear pentru flotă maritimă a Federaţiei Ruse. Andrei Dmitrievici Saharov, fizician şi membru al Academiei de științe a URSS, a fost primul care a creat un design pentru o astfel de torpilă, dar la acea vreme tehnologia nu permitea crearea unei astfel de torpile, deci proiectul a fost inghețat. Cu toate acestea, posibilitatea de revenire la acest proiect este luat in calcul.

"Aceasta este una dintre tendințele construirii armelor ruse - revenirea la rădăcinile sovietice și încercarea de a realiza idei care nu puteau fi create atunci. Acestă torpilă va avea o lungime de 24 de metri, va fi înarmat cu un focos nuclear și va putea elimina ținte aflate la 50 de km distanță ", a declarat Shamil Aliev, unul dintre cei mai importanți designeri de torpile, pentru RIA Novosti.

Una dintre cele mai anticipatie și dorite arme de către industria de aparare a Rusiei este un model de rachetă de croazieră cu propusie nucleară, proiectat si gândit în epocă sovietică, care se pare că se va materializa destul de curând

"Am început să dezvoltăm aceste noi tipuri de arme strategice care nu folosesc o traiectorie balistică atunci când zboară către obiectivele lor, ceea ce înseamnă că sistemele de apărare aeriană sunt inutile împotriva lor", a declarat președintele Vladimir Putin la 1 martie  în faţa Consiliul Federației Ruse.

Proiectul rachetei arată similar cu X-101 și Tomahawk-ul american. Însă, în interiorul său se va gasi o instalație de alimentare cu energie nucleară care are rolul să sporească raza de acţiune a rachetei (raza de actiune a rachetei Tomahawk este de 2.500 iar a X-101 de 5.000 km).

Dar, după cum a afirmat şi Vladimir Putin, raza de acţiune și timpul de zbor al viitoarelor rachetei intercontinentale nu vor fi limitate datorită motoarelor cu propulsie nucleară. Cu toate aceste, până la această oră nu au fost facut publice fotografii ale testelor militare ale acestei arme.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel