Rusia garantează Indiei livrarea sistemelor S-400, începând cu anul 2021

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rusia va începe livrarea sistemelor de rachete sol-aer S-400 către India spre finalul anului 2021, a declarat miercuri directorul-adjunct al Serviciului federal rus pentru cooperare tehnico-militară (FSMTC), Vladimir Drozhzhov, citat de RIA Novosti, potrivit Reuters.

,,Contractul este pus în aplicare conform programului. Primul transport urmează să fie realizat spre finalul lui 2021'', a spus Drozhzhov, prezent la evenimentul Defence Expo 2020 din oraşul indian Lucknow, potrivit Agerpres.

Notă DefenseRomania: Amintim că publicația noastră a scris încă din 18 ianuarie 2020, consultând surse mass-media din India că, în cadrul unui conferinţe de presă ţinută la ambasada Rusiei din New Delhi, ambasadorul rus Nikolay Kudashev și Roman Babushkin, șeful adjunct al misiunii diplomatice au declarat că producția sistemelor S-400 pentru India a început şi promiteau livra celor cinci sisteme de apărare aeriană S-400, comandate de India în cadrul unui acord de 5,4 miliarde de dolari, senat în 2018, până în 2025.

În 2018, India a semnat un contract în valoare de 5 miliarde de dolari pentru a cumpăra sisteme de rachete S-400, ceea ce a determinat SUA să avertizeze că o astfel de achiziţie va atrage sancţiuni în cadrul unui program mai amplu contra Rusiei.

În luna noiembrie, directorul general al exportatorului de arme rus Rosoboronexport, Aleksandr Miheev, anunţase că livrarea sistemelor S-400 către India va începe în septembrie 2021.

 

India vrea să scape de sancţiunile americane, încălcând legea CAATSA şi cumpărând armament din Rusia

 

India a efectuat anul trecut primă plată, în avans, în valoare de 850 de milioane de dolari, adică aproximativ 15% din suma totală. Aceasta a fost realizată în septembrie, deși cele două părți au elaborat un mecanism special pentru a evita atragerea de sancțiuni din partea legii CAATSA (Counter America's Adversaries Through Sanctions Act), care impune sancţiuni economice împotriva oricărei entităţi sau ţări care încheie contracte pentru achiziţia de armament cu companiile ruse.

Un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA a declarat, pe 8 ianuarie, că India nu va primi o derogare generală pentru acordul S-400 semnat în 2018. În conformitate cu CAATSA, țările care efectuează achiziții în valoare de peste 15 milioane de dolari de la firma de apărare de stat din Rusia ar putea fi supuse unor sancţiuni economice, deși președintele SUA are posibilitatea de a excepta unele ţări de la sancţiuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel