Rusia folosește în Nagorno-Karabah drone Orlan-10

Eduard Pascu |
Data publicării:
Dronă rusească Orlan 10
Dronă rusească Orlan 10

Trupele ruse detașate în regiunea Nagorno-Karabah monitorizează situația din teren cu ajutorul unor posturi de observare. Imaginile video cât și discuțiile criptate cu comandamentul sunt facilitate de dronele Orlan-10, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Rusia, generalul maior Igor Konashenkov. 

"Contingentul rus de menținere a păcii monitorizează non stop situația pe teritoriul Nagorno-Karabakh. Au fost instalate sisteme mobile de transmisie imagini și de conferințe video sigure cu toate posturile de observație pentru a obține datele înregistrate de echipamente despre situația din zonă. Transferul de date se face cu ajutorul vehiculelor aeriene fără pilot Orlan-10", a spus purtătorul de cuvânt.

Încetarea focului este monitorizată de-a lungul întregii linii din Karabakh. Căutarea, dar și schimbul de militari uciși în confruntarea militară continuă sub coordonarea forțelor ruse și a Comitetului internațional al Crucii Roșii.

În ultimele 24 de ore, 1.168 de persoane s-au întors în Nagorno-Karabakh cu asistența forțelor ruse. Până în prezent, peste 27.000 de refugiați s-au întors la casele lor, conform TASS.

Au fost refăcute peste 1,8 km de legături de comunicații, 1,5 km de conductă de gaz, peste 1,7 km de linii de transport de energie electrică și patru puncte de transformare.

În zona Stepanakert și secțiunea de drum Shusha-Lysogorsky de-a lungul liniilor de transport a energiei geniștii ruși dezamorsează bombe, a mai spus generalul maior Konashenkov.

În ultimele douăzeci și patru de ore, geniștii au deminat peste 4 hectare din teritoriu și 1 km de drum și au detectat și eliminat 17 dispozitive explozive. Per total, au fost deminate peste 38 de hectare de teren și peste 12 km de drum în Nagorno-Karabakh. Au cercetat 117 case și au găsit și dezamorsat peste 1.100 de dispozitive explozive.

Citește și: Turcia critică decizia decizia Senatului francez de a recunoaște Nagorno-Karabah ca republică

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel