Rusia foloseşte bombardiere strategice Tu-22 pentru a bombardat oraşul Mariupol (Foto/Video). Principala ţintă rămâne combinatul Azovstal

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rușii nu încetează să bombardeze Mariupol, iar acum forţele ruse de ocupaţie folosesc bombardiere strategice Tu-22M3 pentru a bombarda trupele ucrainene care s-au refugiat în uriașul combinat siderurgic Azovstal de unde se luptă cu toate forţele pentru a nu lăsa oraşul să cadă în mâna invadatorilor.  

Folosirea bombardierelor strategice Tu-22M3 de către ruși a fost comunicată și într-un raport al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

,,Inamicul și-a intensificat ostilitățile. În special, continuă atacurile cu rachete și bombe asupra orașului Mariupol, folosind bombardiere strategice Tu-22M3'', a spus Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei într-un comunicat de presă.

De precizat că, nu este petru prima dată când Rusia foloseşte bombardiere strategice pentru a ataca Ucraina, dar este pentru prima dată când ruşii intra cu aceste aeronave în spaţiul aerian ucrainean.

În primele zile ale agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, au existat rapoarte că pe 27 februarie rușii au încercat să lovească Kievul cu o rachetă trasă dintr-un bombardier Tu-22M3, aflat în spaţiul aerian al Belarusului, iar pe 28 februarie, bombardierul cu rachete strategice Tu-22M3 a lovit un cartier rezidenţial din Harkov, folosid arme de înaltă precizie – rachete aer-sol, fără a trece granița de stat a Rusiei, ceea ce denotă că ruşii nu au îndrăznit să zboare în spațiul aerian ucrainean.

Un videoclip a apărut pe rețelele de socializare, care ar fi fost filmat recent în estul Ucrainei, arată clar momentul în care un bombardier rusesc Tu-22M bombardează oraşul.

Se pare că Forțele Aeriene Ruse au folosit bombardierele Tupolev Tu-22M3 Backfire, cu rază lungă de acțiune pentru a arunca bombe asupra trupelor ucrainene care apără cu ultimele puteri orașul ucrainean Mariupol.

Pe canalele ruseşti de Telegram şi VK au apărut mai multe materiale video, precizându-se că, pentru prima dată, Tu-22M3 a fost folosit pentru a bombarda oraşul Mariupol, pe 16 aprilie.

„Pentru prima dată de la începutul agresiunii armate, bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 au efectuat bombardamente – acest atac aerian a fost efectuat asupra orașului Mariupol”, a declarat Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, precizează Defence Blog.

Ministerul rus al Apărării a publicat, de asemenea, imagini care arată momentul în care sunt lansate mai multe bombe asupra combinatului siderurgic Azovstal din Mariupol.

De precizat că, mai toate publicaţiile ruseşti de propagandă care publică în această perioadă imagini din Ucraina, cum ar fi Strana.news şi Topcor.ru, prezintă materiale video surprinse de militarii ruşi care asistă la momentul bombardării combinatului siderurgic Azovstal. 

Fără îndoială că propaganda rusă prezintă aceste bombardamente ca pe ceva necesar şi util, folosind deja celebra teza propagandistică a ''denazificarii'' Ucrainei.

Forțele ruse caută să captureze Mariupol, să creeze un pod terestre către Crimeea şi să extindă aria de ocupație în republicile autoproclamate din Donețk și Lugansk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel