Rusia îşi extinde baza aeriană Hmeimim din Siria

S.I. Catalin / 30 sep 2019 / 14:18

Baza aeriană rusă Khmeimim din Siria se găsește în prezent în curs de extindere. La acest moment această bază aeriană poate găzdui doar 30 de avioane militare și elicoptere, însă după extinderea preconizată va putea găzdui mai multe aeronave, relatează agenția rusă de știri TASS citând o declarație a comandantului adjunct al bazei militare, potrivit Uawire.org.

„A doua pistă se află în curs de modernizare, ceea ce va crește capacitatea acesteia. Au fost construite noi hangare pentru găzduirea aeronavelor și protejarea acestora împotriva eventualelor atacuri cu drone, precum și de ploaie și de lumina directă a soarelui", a declarat oficialul rus.

De asemenea, sistemele de alimentare cu combustibil a aeronavelor au fost plasate în incinte protejate în fața unor eventuale atacuri inamice.

În prezent, baza aeriană găzduiește aproximativ 30 de aeronave, printre care se găsesc avioane de vânătoare Su-35S, avioane de vânătoare și bombardament Su-34 și avioane de atac Su-24, precum și elicoptere de tip Mi-35 și elicoptere de transport Mi-8AMTSh .

Săptămâna trecută militarii ruși au prezentat o barieră antiglonț care se află în curs de construcție în jurul bazei aeriene Khmeimin.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy