Rusia este pregătită de măsuri concrete pentru dezarmare. Putin: Depinde de SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia este pregătită să intensifice dialogul cu Statele Unite în legătură cu dezarmarea şi stabilitatea strategică, a declarat, într-un interviu apărut joi, preşedintele rus Vladimir Putin, adăugând că a discutat aceste chestiuni cu omologul său american Donald Trump în Japonia, relatează Reuters.

"Cred că obţinerea de măsuri concrete în domeniul dezarmării ar contribui la consolidarea stabilităţii internaţionale. Rusia are disponibilitatea politică să o facă. Acum depinde de SUA să decidă", a spus Putin într-un interviu publicat de cotidianul italian Il Corriere della Sera.

Putin, care se va întâlni joi cu Papa Francisc şi cu premierul italian Giuseppe Conte, a spus că a discutat despre aceste chestiuni cu preşedintele Trump în marja summitului G20 din Japonia de luna trecută.

"Recent, se pare că Washingtonul a început să se gândească la intensificarea dialogului cu Rusia în legătură cu o agendă strategică extinsă", a adăugat el. 

Vezi și: Summitul G20 de la Osaka: Donald Trump i-a cerut lui Vladimir Putin să nu se amestece în alegeri (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel