Rusia trimite două bombardiere strategice de tip Tu-160 în Africa de Sud

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Două bombardiere strategice Tupolev Tu-160 vor vizita Republica Sud-Africană (Africa de Sud), se arăta într-un comunicat de presă al Ministerului rus al Apărării, relatează site-ul agenţiei Tass.

,,Un grup de aviație al Forţelor Aeriene ruse, format din două bombardiere strategice Tupolev Tu-160 și două avioane de transport Il-62 și An-124 Ruslan va vizita Republica Sud-Africană", se arată în comunicatul de presă emis de Ministerului rus al Apărării.

Directorul African Defense Review, Darren Olivier, a publicat pe Twitter invitația de presă emisă de Departamentul Apărării din Republica Africa de Sud. Conform invitației, forța aeriană sud-africană va găzdui câteva aeronave militare aparținând forței aerospatiale ruse.

,,Scopul vizitei constă în dezvoltarea cooperării militare bilaterale și realizarea unor acțiuni de cooperare între Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse și Forțele Aeriene ale Republicii Sud-Africane. Desfășurarea activității va ajuta la creșterea pregătirii pentru luptă a personalului navigant din cele două țări", au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

,,Relațiile multilaterale de prietenie dintre Federația Rusă și Republica Sud-Africană sunt construite în spiritul parteneriatului strategic și al înțelegerii reciproce", se mai precizează în comunicatul de presă.

Associated Press a raportat că este prima dată când bombardierele rusesti Tu-160 aterizează în Africa

O declarație din 18 octombrie a Ministerului rus al Apărării notează că vizita grupului aerian își propune să aprofundeze cooperarea militară cu forța aeriană din Africa de Sud și face parte din „relațiile de prietenie" dintre cele două țări care se bazează pe parteneriat și înțelegere strategică.

Africa de Sud face parte dintr-un bloc economic cuprinzând Brazilia, Rusia, India și China cunoscute sub numele de BRICS.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel