Rusia dorește 'restabilirea completă' a relațiilor cu Ucraina. Condiția Kremlinului

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat pregătit joi pentru 'restabilirea completă' a relaţiilor cu Ucraina, cu condiţia ca acesta să nu fie un demers 'unilateral' , după victoria la recentele alegeri prezidenţiale a actorului de comedie Volodimir Zelenski.

'Noi dorim, suntem pregătiţi să restabilim complet relaţiile noastre cu Ucraina, dar nu putem face acest lucru în mod unilateral', a declarat preşedintele rus în faţa presei la Vladivostok, unde a participat la un summit cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Putin a adăugat că victoria zdrobitoare a lui Volodimir Zelenski, un novice în politică, ales cu peste 73% din voturi în al doilea tur de scrutin, simbolizează 'eşecul total al politicii lui (Petro) Poroşenko', preşedintele în exerciţiu ucrainean.

Poroşenko este susţinătorul unei linii dure faţă de Rusia, cu care Ucraina a rupt aproape toate legăturile de la venirea sa la putere în 2014, ca urmare a anexării de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea şi apoi a unui război în estul Ucrainei cu separatişti proruşi, soldat cu aproape 13.000 morţi până în prezent.

De cealaltă parte, Volodimir Zelenski s-a declarat dispus să discute cu Vladimir Putin şi a promis să 'relanseze' acordurile de pace de la Minsk pentru a găsi o soluţie la conflict.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel