Rusia desfășoară exerciții tactice cu avioane de luptă deasupra Mării Baltice

Avioane de luptă ale Federației Ruse, deasupra Mării Baltice - imagine ilustrativă
Avioane de luptă ale Federației Ruse, deasupra Mării Baltice - imagine ilustrativă

Ministerul rus al Apărării a declarat marți dimineața că efectuează exerciții tactice cu avioane de luptă deasupra Mării Baltice.

Scopul principal al exercițiilor tactice de marți este de a testa gradul de pregătire pentru a efectua misiuni speciale și de luptă, scrie Reuters.

„Echipajele Su-27 (avioane de luptă) ale Flotei Baltice au tras în rachete de croazieră și avioane inamice false”, a spus ministerul în aplicația de mesagerie Telegram.

„Scopul principal al exercițiului este de a verifica gradul de pregătire a echipajului de zbor pentru a îndeplini sarcini de luptă și speciale în funcție de scopul propus”.

Ministerul a spus că, pe lângă îmbunătățirea abilităților, echipajele avioanelor de luptă sunt în „datorie de luptă 24 de ore din 24” care păzesc spațiul aerian al exclavei ruse Kaliningrad.

Rusia a anunțat cu o zi mai devreme că două avioane de luptă rusești Su-27 au interceptat luni trei avioane militare britanice care survolau peste Marea Neagră.

Ministerul rus al Apărării arată că aeronava interceptată era o aeronavă de recunoaștere și război electronic RC-135 și două avioane de luptă Typhoon.

„Când avioanele de luptă rusești s-au apropiat, aeronavele militare străine s-au îndepărtat de granița de stat a Federației Ruse”, se arată în comunicatul ministerului rus al apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel