Rusia deplânge democrația SUA care se întreaptă spre „groapa de gunoi a istoriei” în timp ce pregătește realegerea lui Putin

Darius Muresan |
Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, este de părere că, în cazul confirmării că mass-media din SUA au primit bani pentru corectarea informaţiilor publicate, întreaga democraţie a acestui stat "este aruncată la groapa de gunoi a istoriei".

Diplomatul a atras atenţia asupra informaţiei postului american de televiziune Fox News în care se arată că finanţistul George Soros "a plătit timp de mulţi ani 54 de figuri influente din mass-media, inclusiv jurnalişti, reporteri, prezentatori de televiziune şi şefi ai CNN, NBC, CBS, Bloomberg, NPR şi Washington Post."

"Potrivit unui studiu realizat de MRC Business, Soros a cheltuit nu mai puţin de 131 de milioane de dolari pentru ca 253 de mass-media să prezinte evenimentele mondiale aşa cum vrea el", a citat Zaharova informaţia postului TV Fox News, anunță Rador.

"Pentru SUA, o declaraţie de acest gen este o explozie nucleară. Dacă se va demonstra că mass-media a primit bani pentru corectarea modului de prezentare a informaţiilor, întreaga democraţie din SUA este aruncată la groapa de gunoi a istoriei" - a scris diplomatul rus astăzi pe o reţea de socializare, adâugând: "La urma urmei, Washingtonul a insistat întotdeauna că libertatea şi imparţialitatea mass-media constituie baza structurii democratice a statului."

 

Între timp Rusia pregătește alegeri prezidențiale în 2024

 

Organizaţia responsabilă de desfăşurarea alegerilor federale din Rusia a început pregătirile pentru votul prezidenţial de anul viitor - a declarat Ella Pamfilova, preşedintele Comisiei Electorale Centrale. "Începem de acum cu gândul la campania prezidenţială, pentru că înţelegem ce înseamnă alegerile prezidenţiale în condiţiile actuale" - a declarat astăzi Ella Pamfilova, potrivit agenţiei oficiale de presă din Rusia, RIA Novosti.

Rusia ar putea organiza alegerile prezidenţiale în primăvara anului 2024, dar actualul preşedinte, Vladimir Putin, nu şi-a anunţat încă decizia de a candida. Vladimir Putin a fost preşedinte în perioada 2000-2008, iar apoi, după un schimb de funcţii cu premierul său de atunci, Dmitri Medvedev, a redevenit preşedinte în 2012 şi de atunci a rămas în funcţie. Potrivit legii ruseşti, Vladimir Putin ar fi obligat să demisioneze după încheierea mandatului actual, în 2024, dar în 2021 a semnat o lege care i-a deschis calea pentru a candida pentru încă două mandate prezidenţiale, extinzându-şi potenţial guvernarea până în 2036.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel