Rusia critică proiectul lui Trump cu privire la forțe armate spațiale

Vlad Manolache / 20 iun 2018 / 16:59
vladimir putin
vladimir putin

Putin se pare că nu este de acord cu proiectul, anunțat de Trump, privitor la crearea unei forțe armate spațiale.

Rusia şi-a exprimat miercuri îngrijorarea în legătură cu proiectul anunţat de preşedintele Donald Trump de a crea o forţă armată spaţială independentă de armata aerului, temându-se de un "impact destabilizator" asupra securităţii internaţionale, relatează AFP.

"Cel mai îngrijorător lucru în legătură cu acest anunţ este că obiectivul a fost clar declarat: asigurarea dominaţiei în spaţiu", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în timpul unei conferinţe de presă. 

"Vom avea o armată a aerului"

Luni, Donald Trump a ordonat Departamentului Apărării şi Pentagonului să înceapă imediat procesul necesar "pentru a stabili o forţă spaţială drept a şasea ramură a forţelor armate. Vom avea o armată a aerului şi o forţă armată spaţială, separată, dar egală", a spus el. 

"Pentru a apăra America, o simplă prezenţă în spaţiu nu este suficientă, noi trebuie să dominăm spaţiul", a afirmat Trump.

Consolidarea potenţialului militar în spaţiu "ar avea un impact destabilizator asupra stabilităţii strategice şi a securităţii internaţionale", a avertizat Maria Zaharova.

Pentru Rusia, "explorarea spaţiului în scopuri paşnice este o prioritate", a spus ea.

"Ţara noastră nu are niciun interes să îndeplinească obiective în spaţiu folosind mijloace de atac", a insistat Zaharova.

Donald Trump indicase deja că este favorabil creării acestei a şasea ramuri, alături de armata terestră (US Army), aviaţia militară (US Air Force), marina (US Navy), corpul puşcaşilor marini şi gărzile de coastă, conform Agerpres.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play
Se încarcă...

până la

Citite săptămâna aceasta

Parteneri


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Copyright 2019 - Toate drepturile rezervate.
defense.n-nxt.25