Rusia critică proiectul lui Trump cu privire la forțe armate spațiale

Vlad Manolache / 20 iun 2018 / 16:59
vladimir putin
vladimir putin

Putin se pare că nu este de acord cu proiectul, anunțat de Trump, privitor la crearea unei forțe armate spațiale.

Rusia şi-a exprimat miercuri îngrijorarea în legătură cu proiectul anunţat de preşedintele Donald Trump de a crea o forţă armată spaţială independentă de armata aerului, temându-se de un "impact destabilizator" asupra securităţii internaţionale, relatează AFP.

"Cel mai îngrijorător lucru în legătură cu acest anunţ este că obiectivul a fost clar declarat: asigurarea dominaţiei în spaţiu", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în timpul unei conferinţe de presă. 

"Vom avea o armată a aerului"

Luni, Donald Trump a ordonat Departamentului Apărării şi Pentagonului să înceapă imediat procesul necesar "pentru a stabili o forţă spaţială drept a şasea ramură a forţelor armate. Vom avea o armată a aerului şi o forţă armată spaţială, separată, dar egală", a spus el. 

"Pentru a apăra America, o simplă prezenţă în spaţiu nu este suficientă, noi trebuie să dominăm spaţiul", a afirmat Trump.

Consolidarea potenţialului militar în spaţiu "ar avea un impact destabilizator asupra stabilităţii strategice şi a securităţii internaţionale", a avertizat Maria Zaharova.

Pentru Rusia, "explorarea spaţiului în scopuri paşnice este o prioritate", a spus ea.

"Ţara noastră nu are niciun interes să îndeplinească obiective în spaţiu folosind mijloace de atac", a insistat Zaharova.

Donald Trump indicase deja că este favorabil creării acestei a şasea ramuri, alături de armata terestră (US Army), aviaţia militară (US Air Force), marina (US Navy), corpul puşcaşilor marini şi gărzile de coastă, conform Agerpres.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy