Rusia face o nouă demonstraţie de forţă la Marea Neagră. Exerciţiu militar cu rachete hipersonice (Video)

S.I. Catalin / 09 ian 2020 / 17:28

Preşedintele rus Vladimir Putin, care este comandantul suprem al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, a supravegheat joi exerciţii militare în apropiere de Crimeea, care au inclus lansarea rachetei hipersonice "Kinjal", a transmis agenţia de ştiri TASS.

Exerciţiile au fost efectuate de flotele Mării Nordului şi Mării Negre de la bordul lansatorului de rachete Mareşal Ustinov. Acestea au inclus lansare de rachete, inclusiv rachete de croazieră Calibr şi aerobalistică hipersonică Kinjal.

Ca parte a exercițiilor din Marea Neagră, avioanele de vânătoare MiG-31 au lansat rachete hipersonice Kinzhal. Exerciţiile au implicat mai mult de 30 de nave, un submarin al Flotei Mării Negre şi peste 40 de aeronave ale Forţelor Aeriene Ruse.

,,Marina a fost întotdeauna o componentă cheie a apărării naționale", a spus Putin. „Vom menține și consolida statutul țările noastre ca putere navală.’’

,,Exercițiul s-a desfășurat cu succes”, i-a raportat lui Putin comandantul Forțelor Navale ale Federației Ruse, Nikolai Evmenov, la încheierea acestuia. 

Rusia a desfăşurat primele sale rachete supersonice cu propulsie nucleară la sfârşitul lunii decembrie, aminteşte Reuters.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy