Rusia face o nouă demonstraţie de forţă la Marea Neagră. Exerciţiu militar cu rachete hipersonice (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele rus Vladimir Putin, care este comandantul suprem al Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse, a supravegheat joi exerciţii militare în apropiere de Crimeea, care au inclus lansarea rachetei hipersonice "Kinjal", a transmis agenţia de ştiri TASS.

Exerciţiile au fost efectuate de flotele Mării Nordului şi Mării Negre de la bordul lansatorului de rachete Mareşal Ustinov. Acestea au inclus lansare de rachete, inclusiv rachete de croazieră Calibr şi aerobalistică hipersonică Kinjal.

Ca parte a exercițiilor din Marea Neagră, avioanele de vânătoare MiG-31 au lansat rachete hipersonice Kinzhal. Exerciţiile au implicat mai mult de 30 de nave, un submarin al Flotei Mării Negre şi peste 40 de aeronave ale Forţelor Aeriene Ruse.

,,Marina a fost întotdeauna o componentă cheie a apărării naționale", a spus Putin. „Vom menține și consolida statutul țările noastre ca putere navală.’’

,,Exercițiul s-a desfășurat cu succes”, i-a raportat lui Putin comandantul Forțelor Navale ale Federației Ruse, Nikolai Evmenov, la încheierea acestuia. 

Rusia a desfăşurat primele sale rachete supersonice cu propulsie nucleară la sfârşitul lunii decembrie, aminteşte Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel