Rusia, coridor Crimeea - Transnistria. Expert Stratfor: ”Puțin probabil, dar nu imposibil”

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Armată Rusia
Armată Rusia

Potrivit unui expert Stratfor, Rusia ar avea nevoie de un contingent de 60.000 de soldați pentru a crea un coridor care să lege Transnistria de Crimeea. Raportul expertului Eugene Chausovsky precizează că asemenea scenariu este puțin probabil, dar nu imposibil.

Dacă pentru un coridor între Transnistria și Crimeea, Kremlinul ar avea nevoie de aproximativ 60.000 de soldați, pentru a menține teritoriile sub ocupație, Rusia ar mai avea nevoie de alte zeci de mii de militari. Totuși, acest lucru ar însemna un război la scară largă cu implicarea forțelor terestre, tancurilor, a aviației și chiar a marinei, spune expertul Stratfor, Eugene Chausovsky.

Potrivit portalului deschide.md, care citează UNIAN, scenariul unui coridor terestru care să lege Transnistria de Crimeea este foarte puțin probabil în acest moment. Dar acest scenariu nu poate fi exclus în totalitate. Acestea sunt concluziile analistului principal pe Eurasia a agenției de informații și analize „Stratfor", Eugene Chausovsky.

Dacă Rusia ar fi intenționat să implementeze un asemenea plan, ar fi făcut-o la începutul conflictului. Faptul că situația s-a stabilizat în ultimii un an-doi, face ca implementarea acestui scenariu să fie și mai puțin probabilă. Totuși, pot apărea factori externi care ar influența Rusia să meargă spre acest pas.

 

60.000 de soldați pentru a ajunge în Transnistria

 

Eugene Chausovsky a vorbit despre contingentul de care ar avea nevoie Rusia pentru implementarea acestui scenariu. Primul raport, întocmit acum patru ani, spune că Rusia ar avea nevoie de 20.000 - 30.000 soldați pentru a ajunge în Crimeea pe cale terestră și de două ori mai mult - 40.000 - 60.000 de soldați pentru a ajunge în Transnistria. Contingentul, tipul de trupe și armament ales de Rusia va depinde de ajutorul pe care îl vor oferi SUA și statele NATO Ucrainei.

Pentru ocuparea teritoriului și pentru menținerea acestuia sub dominație este nevoie de un număr diferit de trupe. „Va fi nevoie de alte zeci de mii de ostași pentru a menține teritoriile sub ocupație și a le apăra. Aceasta ar fi o luptă istovitoare de poziție împotriva armatei ucrainene și, posibil, împotriva forțelor sprijinite de NATO", a declarat Eugene Chausovsky.

„Ar fi o operațiune la o scară grandioasă, posibil și chiar cu implicarea elementelor marine", a mai spus Chausovsky.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel