Rusia, contract pentru noi avioane de vânătoare Su-57

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
SU-57
SU-57

Compania rusă United Aircraft Corporation (UAC) și Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, intenționează să semneze un contract pentru ultimul lot de avioane de luptă Su-57 până la sfârșitul acestei veri, probabil la forumul armatei din 2018, a declarat președintele UAC, Yuri Slyusar, potrivit TASS.

"Până la sfârșitul verii, cred că probabil la Parcul Patriot (locul unde va avea loc forumul armatei din 2018, în perioada 21-26 august), vom semna contracte pentru primul lot cu ministerul Apărării. livrările vor începe anul viitor ", a spus el într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-1.

Su-57 şi-a făcut zborul inaugural în anul 2010

Suhoi Su-57 sau (PAK-FA) este proiectul unui avion de luptă de generația a cincea dezvoltat de către Rusia. PAK FA provine de la formațiunea Perspectivnîi Aviațîonîii Complecs Frontovoi Aviațîi care înseamnă Sistem Aviatic de Perspectivă pentru Aviația Tactică.

Suhoi Su-57 este dotată cu tehnologie stealth, capabilă să mențină viteza de croazieră supersonică și este echipat cu cele mai avansate echipamente radio electronice la bord, (numit al doilea pilot electronic).

Nu demult s-a pus întrebarea dacă acest avion va fi sau nu produs în serie

Costul estimat al avionului de vânătoare este de cca. 50 milioane $, având un fuzelaj construit în principal din materiale compozite pentru invizibilitatea radar, o viteză de croazieră de 2 Mach, operând la o altitudine de până la 20km şi este caracterizat ca fiind  extrem de manevrabil în luptele aeriene împotriva altor avioane de vânătoare.

Primul lot, care va cuprinde 12 avioane Su-57, urmează să fie livrat în anul 2019.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel