Rusia, conferință de pace cu talibanii. Afganistan, decizie privind participarea

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Afganistanul nu va participa la convorbirile de pace găzduite de Rusia, au indicat miercuri doi înalţi oficiali guvernamentali.

Afganistanul nu va participa la convorbirile de pace găzduite de Rusia, au indicat miercuri doi înalţi oficiali guvernamentali, decizie ce ar putea determina Moscova să-şi reconsidere planul de a-i invita pe talibani la o conferinţă multinaţională pentru a discuta despre viitorul ţării, relatează agenţia Reuters. 

Conferinţa, programată pentru 4 septembrie, are drept scop de a-i aduce pe reprezentanţii talibanilor la masa negocierilor la Moscova. 

Rusia a invitat 12 ţări, inclusiv Statele Unite ale Americii, la convorbirile de la Moscova, dar Washingtonul a refuzat invitaţia. 

''Am decis împotriva participării la conferinţa de la Moscova'', a afirmat un oficial care lucrează la Ministerul de Externe de la Kabul, adăugând că guvernul ''va purta negocieri directe'' cu talibanii, fără implicarea directă a puterilor străine.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel