Rusia, China și Africa de Sud au început faza activă a exercițiului naval comun din Oceanul Indian

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Africa de Sud a confirmat planurile sale de a desfășura exerciții militare comune cu marina rusă și chineză în largul coastei sale estice. Forța Națională de Apărare a Africii de Sud a declarat că exercițiile militare sunt menite să "consolideze rela
Africa de Sud a confirmat planurile sale de a desfășura exerciții militare comune cu marina rusă și chineză în largul coastei sale estice. Forța Națională de Apărare a Africii de Sud a declarat că exercițiile militare sunt menite să "consolideze relațiile deja înfloritoare dintre Africa de Sud, Rusia și China". Sursa foto: TASS.

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 25.02.2023, citând o sursă aparținând Ministerului Apărării din Africa de Sud, că nave de luptă din cadrul Forțelor Navele ale Rusiei, Chinei și Africii de Sud, care participă la exercițiul naval comun cu numele de cod “Mozi-2”, au ieșit sâmbătă în Oceanul Indian, demarând astfel partea activă a exercițiului.

Potrivit sursei, echipajele navelor au început să desfășoare elementele de operațiuni care au fost dezvoltate în faza pregătitoare a exercițiului, care a început pe 17 februarie. Marinarii din cele trei state vor executa trageri de artilerie, vor simula respingerea atacurilor aeriene ale unui inamic convențional, vor desfășura acțiuni antiteroriste, manevre tactice și vor acorda asistență pentru o navă aflată în primejdie. Faza activă a exercițiului se va încheia pe 27 februarie.

Zona de desfășurare a exercițiu este considerată întinderea de apă dintre orașul-port Durban și Richards Bay. Distanța dintre acestea este de 87 de mile marine (160 de kilometri).

Rusia este reprezentată la exercițiu de fregata Amiral Gorșkov și petrolierul Kama din cadrul Flotei de Nord, China de un distrugător, o fregată și o navă auxiliară, iar Africa de Sud de o fregată și două nave auxiliare. Rusia are statutul de țară lider în cadrul exercițiului.

“Scopul exercițiului constă în creșterea nivelului de coordonare și cooperare dintre Forțele Navale ale celor trei țări participante”, a declarat un reprezentant al Ministerul Apărării din Africa de Sud pentru agenția de presă TASS.

După cum a precizat acesta, exercițiul Mozi-2 este o platformă pentru schimbul de cunoștințe militare, abilități și experiență operațională între marinarii din cele trei țări.

La rândul său, ministrul apărării și afacerilor veteranilor din Africa de Sud, Tandi Modise, a subliniat că “exercițiul trilateral va aduce beneficii tuturor țărilor participante, prin combinarea sistemelor navale operaționale, precum și prin îmbunătățirea sistemelor comune de comandă și control”.

Actualele manevre navale ale Forțelor Navele ale Rusiei, Chinei și Africii de Sud reprezintă al doilea exercițiu comun. Exercițiul precedent a avut loc în luna noiembrie 2019, lângă Cape Town, în sud-vestul Africii de Sud, în apele Oceanului Atlantic.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel