Rusia cere Franței și Germaniei să se asigure că Ucraina nu va depăși „linia roșie” în Donbas

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine - Facebook

Kremlinul a îndemnat joi Franţa şi Germania să-şi folosească influenţa în relaţia cu guvernul Ucrainei pentru a se asigura că evenimentele din estul Ucrainei, unde tensiunile escaladează, nu vor depăşi linia roşie, informează Agerpres, citând Reuters.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a declarat în cadrul unei conferinţe telefonice că Moscova este foarte îngrijorată de creşterea violenţelor în estul Ucrainei, la linia de contact dintre separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale ucrainene, cărora le-a imputat bombardamente ilegale.

Moscova, a adăugat Peskov, îşi va folosi influenţa asupra separatiştilor proruşi. El a spus că o reluare la scară largă a conflictului militar din estul Ucrainei ar constitui "o linie roşie".

Din 2014, rebelii proruşi luptă în Donbas cu forţele Kievului într-un conflict armat care s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi, potrivit cifrelor ONU. O încetare a focului este în vigoare în Donbas din 2015, dar armistiţiul a fost încălcat continuu şi au fost luate măsuri pentru consolidarea acestuia în iulie 2020. Cu toate acestea, OSCE continuă să înregistreze încălcări cvasicotidiene atât în Lugansk, cât şi în Doneţk.

CITEȘTE ȘI: „Platforma Crimeea”. Ucraina va încerca să obțină sprijin internațional pentru a recupera Crimeea, anexată de Rusia

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel