Rusia caută cu disperare soluții împotriva dronelor ucrainene. Ultima găselniță: Unități speciale dotate cu elicoptere de atac Mi-28NM

Ionel Copcea |
Data publicării:
Elicopter de atac Mi-28 al Federației Ruse
Elicopter de atac Mi-28 al Federației Ruse

Portalul rusesc topwar.ru a informat că, pe 17.09.2023, Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să atace aerodromul Shaykovka din Regiunea Kaluga cu o dronă. Atacul ar fi fost respins de partea rusă, drona fiind doborâtă cu ajutorul unui elicopter de tip Mi-28NM în apropierea aerodromului.

Elicopterul de atac Mi-28NM “Vânător de noapte” a interceptat drona ucraineană deasupra teritoriului districtului Kirovsky din Regiunea Kaluga. Nu se cunosc alte detalii despre incident, cu excepția faptului că a fost vorba despre o dronă kamikaze, care viza aerodromul Shaykovka. Nu au fost raportate victime sau pagube materiale în locul în care
au căzut resturile dronei.

 

Unități speciale dotate cu elicoptere de atac Mi-28 pentru doborârea dronelor ucrainene

 

După cum au informat anterior reprezentanții militari ruși, în cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a început crearea de unități speciale, care vor avea ca misiune vânarea dronelor ucrainene. Acestea vor fi desfășurate în mai multe regiuni, în special de la frontiera comună, aflate în raza de acțiune a dronelor folosite de armata Ucrainei.

În compunerea unităților se vor afla elicoptere de atac Mi-28NM, ale căror echipaje au fost instruite special pentru îndeplinirea misiunilor. Elicopterele vor putea fi ridicate în aer în orice moment din zi și din noapte.

În prezent, astfel de grupuri aeriene operează deja în mai multe regiuni, inclusiv în Kaluga. La începutul lunii septembrie, un elicopter Mi-28NM a mai doborât o dronă ucraineană în Regiunea Oryol.

Mi-28NM este un elicopter de atac de nouă generație, extrem de eficient, conceput să îndeplinească o gamă largă de misiuni. Acesta a fost modernizat pe baza versiunii Mi-28N, ținând cont de experiențele obținute în timpul conflictului din Siria. Elicopterele de acest tip participă la așa-zisa „operație militară specială” din Ucraina încă de la începutul acesteia, dar nu sunt la fel de implicate ca elicopterele Ka-52.

Probabil că, acesta a fost și unul dintre motivele pentru care acest model de elicopter a fost desemnat să lupte cu dronele ucrainene.

 

Dronele Ucrainei țintesc bombardierele ruse de pe teritoriul Federației Ruse

 

2. Imagini di... (bombardier-strategic-rus-tu-95-avariat_77867800.jpg)

Imagini din satelit cu un bombardier strategic ruses Tu-95 avariat la baza aeriană militară rusă din Engels, Saratov.

Comentariul autorului: Pe aerodromul din Shaykovka (Regiunea Kaluga) este dislocat Regimentul 52 Aviație de Bombardament al Diviziei 22 Aviație de Bombardament - Engels din compunerea Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică). Regimentul este format din două escadrile, cu câte 12 avioane cu rază de acțiune Tu-22M3 fiecare.

Nu este pentru prima dată când dronele ucrainene vizează aerodromul din Shaykovka. Pe 21.08.2023, apărarea antiaeriană rusă a mai distrus o dronă ucraineană în zona aerodromului din localitate. Însă, cu două zile înainte, pe 19 august, armata ucraineană a reușit să atace bombardierele regimentului aflate pe aerodromul de rezervă din Soltsy (Regiunea Novgorod).

În urma loviturilor aeriene, cel puțin un bombardier cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 a fost distrus complet, fiind mistuit de flăcările incendiului izbucnit pe aerodrom. Ulterior, partea rusă a relocat bombardierele Tu-22M3 de la Soltsy pe aerodromul Olenya (Regiunea Murmansk).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel