Rusia acuză SUA de coordonarea unui atac cu drone asupra bazei Hmeimim din Siria

S.I. Catalin |
Data publicării:
P-8 Poseidon
P-8 Poseidon

Un avion de recunoaştere american de tipul Poseidon-8 a dirijat dronele care au atacat recent baza aeriană rusească din Hmeimim, provincia Latakia (nord-vestul Siriei), a declarat joi ministrul apărării adjunct al Rusiei, general-colonelul Aleksandr Fomin.

,,13 drone au înaintat într-o singură formaţie de luptă, fiind dirijate printr-o comandă unică. În acest timp, un avion de recunoaştere american Poseidon-8 a patrulat deasupra Mării Mediterane în decurs de opt ore'', a declarat generalul rus în cadrul unui forum pe teme de securitate în China, citat de agenţia de presă TASS.

Atunci când au intrat în acţiune sistemele ruseşti de bruiaj electronic, dronele au fost trecute pe sistemul de ghidare manual, a afirmat ministrul rus, insistând că ghidarea manuală a dronelor a fost efectuată de la bordul avionului de recunoaştere Poseidon-8 care se afla în acel moment în zonă.

Potrivit acestuia, sub efectul aparatelor de război electronic, dronele s-au îndepărtat la o anumită distanţă, au primit comenzile corespunzătoare şi au început să fie controlate din spaţiu, indicându-i-le ''găurile'' prin care pot să se strecoare, dar la puţin timp acestea au fost distruse.

''Toate aceste lucruri trebuie oprite, pentru a nu ne lupta apoi cu arme de înaltă tehnologie ale teroriştilor şi terorişti foarte bine echipaţi. Dotarea lor cu echipamente de înaltă tehnologie trebuie să înceteze'', a mai spus generalul Fomin.

Ministerul Apărării rus comunicase în ianuarie că rebeli din Siria au folosit 13 drone cu explozibili în timpul unui atac asupra bazei aeriene Hmeimim şi a centrului de mentenanţă al flotei ruse din Tartus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel