Atentat în Rusia. Bilanțul e de peste 60 de morți și 115 răniți (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un atac armat, urmat de un incendiu, s-a produs vineri seară într-o sală de concerte de la periferia Moscovei, au anunţat agenţiile de presă ruse şi Telegram, unele dintre acestea evocând morţi şi răniţi, transmit AFP şi Reuters.

UPDATE: Incendiul care a urmat unui atac mortal într-o sală de concerte de lângă Moscova a fost "practic limitat", a informat sâmbătă guvernatorul capitalei ruse, citat de AFP.

"Mai rămân câteva focare, dar incendiul a fost practic limitat. Salvatorii au putut intra în sală", a declarat guvernatorul Andrei Vorobiov pe Telegram.

Peste 60 de oameni au fost ucişi şi 115 răniţi în momentul în care bărbaţi înarmaţi şi îmbrăcaţi în uniforme de camuflaj au deschis vineri focul asupra mulţimii la un concert desfăşurat la sala Crocus City Hall de lângă Moscova, a anunţat Comitetul de anchetă.

Gruparea sunită militantă Stat Islamic - care nu este la primul atac împotriva Rusiei - a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru masacru.

----

Faptele, a căror natură nu este deocamdată clară, au avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în nord-vestul capitalei ruse. Trei bărbați înarmați, îmbrăcați în camuflaj militar și înarmați cu puști de asalt, au lansat un atac la Crocus City Hall, un centru comercial din nord-vestul Moscovei. Este acesta atacul terorist despre care guvernul american avertizase?

,,Indivizi necunoscuţi au deschis focul la Crocus City Hall. Este în curs evacuarea persoanelor'', au indicat serviciile de securitate, citate de agenţia de presă TASS.

RIA Novosti a informat că există ''răniţi'' după ''tiruri de armă automată''.  Autorii au deschis focul asupra oamenilor în timpul unui spectacol live la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în nord-vestul capitalei ruse. Cel puțin o explozie a zguduit sala, iar clădirea a fost cuprinsă de flăcări. Rapoartele vorbesc despre cel puțin 12 morți și 35 de răniți, cifre care se așteaptă să crească.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel