Rusia aruncă în luptă rachete hipersonice și de croazieră. După Kinzhal, o rachetă Kalibr lansată din Marea Neagră a lovit în Ucraina o uzină destinată blindatelor

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Lansarea unei rachete de tip Kalibr de pe o navă de suprafață. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Rusia a lovit, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, Ucraina cu rachete de croazieră lansate de pe nave aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică, şi a utilizat, pentru a doua zi consecutiv, rachete hipersonice, de data aceasta pentru a distruge un depozit de carburant al armatei ucrainene în sudul ţării, transmite Agerpres, care citează AFP şi Reuters.

'O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice lansate de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeii', a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Acesta afirmă că lovitura s-a produs în regiunea Nikolaev şi că ţinta distrusă era 'principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene' desfăşurate în sudul ţării.

'Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn care repară vehicule blindate avariate în luptă', a mai afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Rachetele Kalibr pot fi lansate atât de pe submarine, cât și de pe nave de suprafață. E prima oară când Rusia folosește asemenea rachete în operațiuni reale de război.

Tot duminică, Ministerul Apărării a anunţat că 'rachete de mare precizie' au lovit un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiune Jitomir, la 150 km vest de Kiev.

'Mai mult de 100 de membri ai forţelor speciale (ucrainene) şi mercenari străini au fost ucişi', a indicat ministerul rus.

 

Rusia accelerează ofensiva în Ucraina și aruncă în luptă rachete hipersonice

 

De remarcat că Federația Rusă a introdus în războiul din Ucraina pentru prima dată rachetele hipersonice într-un moment în care pare să forțeze ofesiva după ce de mai bine de trei săptămâni nu a reușit să-și atingă obiective militare majore.

Ministerul rus al Apărării a declarat ieri că a utilizat cu o zi în urmă rachete hipersonice "Kinzhal" pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei, ceea ce a reprezentat o premieră.

Rușii nu precizează platformele de lansare ale rachetelor hipersonice. În ceea ce privește Kinzhal, care au fost lansate pe cale aeriană din Crimeea, putem să intuim că e vorba de avioane MiG-31.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel