Rusia, arme de ultimă generație. Moscova e pregătită să discute cu SUA

Darius Muresan |
Data publicării:
armata rusa
armata rusa

Ministrul de externe adjunct rus Serghei Riabkov a declarat marţi că Moscova este pregătită să discute cu SUA despre cele mai noi arme strategice ale sale, chiar dacă acestea nu fac parte din Tratatul privind forţele nucleare cu rază medie de acţiune (INF), a anunţat agenţia de presă rusă RIA, citată de Reuters.

Acordul pentru controlul armelor, cunoscut sub denumirea de Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty, a fost semnat la sfârşitul anilor '80 de Uniunea Sovietică şi SUA.

La câteva zile de la summitul dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump la Helsinki, luna trecută, Rusia a prezentat o serie de "super-arme" - o nouă generaţie de rachete nucleare şi convenţionale.

Riabkov a afirmat de asemenea că Statele Unite au încălcat un acord bilateral privind armamentul - Tratatul de reducere a armelor strategice - prin modernizarea armelor sale, notează TASS.

La rândul lor, Statele Unite şi-au exprimat profunda îngrijorare marţi despre preocupările Rusiei în domeniul armelor, între care un sistem laser mobil pentru a distruge sateliţi în spaţiu, precum şi despre plasarea pe orbită a unui nou "inspector al aparatelor spaţiale".

Yleem D.S. Poblete, adjunct al secretarului de stat al SUA pentru Controlul, verificarea şi respectarea regimului armelor, s-a adresat Conferinţei ONU privind dezarmarea de la Geneva care a discutat cu privire la un nou tratat pentru a preveni o cursă a înarmării în spaţiul cosmic.

"Pentru Statele Unite, aceasta este încă o dovadă că acţiunile Rusiei nu corespund cuvintelor acesteia", a declarat ea la forum. Continuarea de către Rusia a dezvoltării unor capacităţi de luptă în spaţiu "este deranjantă având în vedere modelul recent de comportament malign rus ", a adăugat ea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel