Rusia are la Marea Neagră o nouă navă de patrulare

S.I. Catalin |
Data publicării:

În cadrul Bazei Navale – Novorossiysk, s-a desfășurat ceremonia de introducere în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a celei de-a două nave de patrulare Proiect 22160, Dmitri Rogachev, a anunțat, pe 11.06.2019, serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, potrvit BSMAP.

 

La ceremonie au participat: comandantul FRMN, viceamiral Igor Osipov, adjunctul ministrului industriei și comerțului din Republica Tatarstan, Ildar Mingaleev, directorul general al corporației constructoare de nave Ak Bars, Rinat Mistahov, marinari și veterani ai FRMN și Forțelor Navale.

În timpul ceremoniei a fost citit ordinul comandantului-șef al Forțelor Navale, amiral Nikolai Evmenov, privind introducerea navei de patrulare Dmitri Rogachev în compunerea Forțelor Navale.

Nava de patrulare Dmitri Rogachev, Proiect 22160, a fost proiectată de Biroul Nordic de Proiectare și Construcții, în conformitate cu solicitările tehnice ale Comandamentului Principal al Forțelor Navale, cu întrebuințarea concepției modulare a armamentelor, și a fost construită la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk.

Construcția navei a început pe 25 iulie 2014 și a fost lansată la apă pe 08 aprilie 2018. În toamna anului 2018, nava a fost remorcată și adusă pe apele interne la baza de transfer externă din Marea Neagră, pentru finalizare și efectuarea testelor.

În prezent, la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk se mai află în construcție alte patru nave Proiect 22160.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel