Rusia anunţă ca va scufunda navele care traversează fără aprobare Calea Maritimă de Nord

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rusia amenință că va scufunda navele străine care vor încerca să treacă prin Calea Maritimă de Nord, partea a Oceanului Arctic care se află sub administrarea Moscovei. Este vorba despre o propunere legislativă elaborată de experți din cadrul ministerului rus al Apărării, potrivit publika.md. 

Conform presei din Rusia, care citează o propunere legislativă elaborată de experţi ai ministerului rus al Apărării, toate navele străine care folosesc Calea Maritimă de Nord, cale ce face legătura între oceanele Atlantic şi Pacific, prin Oceanul Arctic.

Dacă va fi acceptată, noua lege ar urma să le impună tuturor vaselor străine care vor să traverseze Calea Maritimă de Nord, care face legătura între oceanele Atlantic și Pacific, să anunțe Rusia cu 45 de zile înainte.

Moscova susţine că orice notificare trebuie să includă numele navei, obiectivul acesteia, ruta și perioada de navigație, precum și caracteristicile navei, cum ar fi lungimea, lățimea, greutatea, pescajul și tipul de putere a motorului, precizează The Barents Observer, citând ca sursă ziarul rus Izvestia,

Mai mult, toate navele vor trebui să-i permită unui observator rus să urce la bord și să monitorizeze întreaga călătorie. 

Cine nu se va supune noilor reguli va suporta consecințele, amenință Moscova, care spune că ia în calcul confiscarea sau scufundarea navelor care traversează această rută fără permisiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel